SiolNET. Novice Slovenija
2,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poklukar o tem, kdaj pogoj PC ne bo potreben #video

2,34

termometer

Pogoj PCT ohranja družbo odprto, je ob obisku Splošne bolnišnice Murska Sobota poudaril minister za zdravje Janez Poklukar. Izrazil je željo, da se ob učinkovitem izvajanju pogoja PCT zasedenost intenzivnih postelj ne bi povzpela do dveh tretjih skupnih zmogljivosti. Takrat namreč strokovna skupina za covid-19 predlaga uvedbo pogoja PC za vse.

Janez Poklukar je dejal, da pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT) družbo ohranja odprto. Izrazil je pričakovanje, da bodo v prihodnjih dneh na voljo podatki o uspešnosti izvajanja tega pogoja. "Ne nazadnje se je pojavila stagnacija, če ne celo upadanje števila pozitivnih oseb na koronavirus," je izpostavil minister.

Na epidemiološkem zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) bi bila Slovenija po Poklukarjevih besedah lahko obarvana v zeleno barvo le ob popolnem zaprtju države, ki pa "si ga nihče ne želi".

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice ECDC: v Sloveniji je stanje še naprej zelo resno

Na vprašanje o nadzoru domnevnega cepljenja otrok z vektorskimi cepivi Janssen in AstraZeneca je Poklukar odgovoril, da strokovnjaki, ki opravljajo nadzor, potrebujejo čas. "Potem pa bomo videli, kako naprej," je napovedal.

Evropska agencija za zdravila (EMA) bo sicer predvidoma danes sporočila odločitev o uporabi poživitvenega odmerka cepiva proti bolezni covid-19, ki bi ga uporabili šest mesecev po drugem odmerku. Poklukar je napovedal, da bo Slovenija sledila odločitvi agencije, ko bo ta znana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin