SiolNET. Novice Slovenija
2,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poglejte, kateri so novi pogoji za vstop v Slovenijo

2,27

termometer

Mejni prehod
Spremenjeni odlok vlade o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve epidemije covid-19 bo veljal do 27. junija. Foto: STA

Z današnjim dnem velja spremenjeni odlok vlade o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve epidemije covid-19. Med novostmi je uvedba oranžnega in zelenega seznama držav. Veljavnost negativnega testa PCR se podaljšuje na 72 ur od odvzema brisa, pri hitrem antigenskem testu pa ostaja 48 ur.

Po spremenjenem odloku, ki ga je vlada sprejela na petkovi dopisni seji, vse tretje države, ki niso izrecno navedene na zelenem, rdečem in temno rdečem seznamu, sodijo med oranžne, so navedli na spletni strani vlade.

Oseba, ki prihaja z območja na zelenem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu. Ob vstopu pa mora predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu. Če ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na temno rdečem seznamu.

Za prihod iz rdečih in temno rdečih držav se ob vstopu v Slovenijo zahteva predložitev testa PCR, oseba pa se nato napoti v karanteno na domu. To ne velja za cepljene in prebolele osebe, ki lahko v Slovenijo vstopijo, če predložijo potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali cepljenju za prebolevnike.

Preverite barvni seznam države 

Med državami na rdečem seznamu je mogoče najti Andoro, Nizozemsko ter posamezne dele Španije in Francije, pa tudi Rusijo in Turčijo, med tistimi na temno rdečem pa Irsko, Egipt, Indijo in Veliko Britanijo.

Na drugi strani so na zelenem seznamu držav po zadnjih podatkih Avstrija, BiH, Severna Makedonija, Tajska, Bolgarija, Češka, Finska, Malta, Poljska, Romunija in Slovaška ter posamezni deli Danske, Francije, Grčije, Nemčije, Norveške, Portugalske in Španije.

Prav tako so na zelenem seznamu deli Hrvaške, in sicer administrativna enota Panonska Hrvaška, in nekateri deli Italije, predvsem  njena notranjost in sever države. Regija Jadranska Hrvaška pa je na oranžnem seznamu.

Države z območja Evropske unije oziroma schengenskega območja, ki so na oranžnem seznamu, so Belgija, Ciper, Madžarska in Švica ter deli Francije, Grčije, Italije, Nemčije, Portugalske in Španije.

Aleš Hojs Novice Nov mejni prehod samo za Slovence in Hrvate mejni prehod Novice V državo od danes znova tudi z negativnim hitrim testom Hrvaška Novice Na Hrvaško že z enim odmerkom cepiva, vstop v Slovenijo še vedno strog covid pass Novice Na Hrvaškem že na voljo digitalno potrdilo za covid-19

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin