SiolNET. Novice Slovenija
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Počivalšek upa, da ne bo treba zapirati proizvodnje

0,16

termometer

Zdravko Počivalšek
Foto: STA

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek upa, da do uresničitve pesimističnih scenarijev pri razvoju okužb s koronavirusom ne bo prišlo. V vsakem primeru od gospodarstva pričakuje še odgovornejše ravnanje, da ne bodo prisiljeni zaradi pomanjkanja delovne sile zapirati proizvodnje, je dejal ob današnjem obisku na Dolenjskem.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalšek je ob tem opozoril na morebitni problem zaradi skokovitega naraščanja okužb in dodal, da bo treba razmisliti, kako ob odsotnosti delavcev zaradi karanten organizirati in ohraniti proizvodnjo.

Ministrstvo bo sicer vztrajalo pri tem, da bo gospodarstvo spoštovalo vsa navodila NIJZ in da se industrijska dejavnost odvija naprej, je dodal. Ocenil je tudi, da so rezultati slovenskega gospodarstva, ki temeljijo na vladnih ukrepih ob epidemiji covid-19, "vrhunski".

Milan Krek Novice Milan Krek: To je vse, kar morate zdaj narediti

Cilj je proizvodnjo ohraniti odprto

Ukrepi so bili pravočasni in namenjeni ohranitvi delovnih mest, seveda pa so zdaj v stanju, ko se morajo ob pojavu nove oblike virusa omikron organizirati tako, da bodo proizvodnjo ohranili odprto, je dejal minister.

Počivalšek se je v okviru obiska na Dolenjskem ustavil v podjetju Elvez v Višnji Gori in si ogledal njegovo proizvodnjo, v Novem mestu pa se je nato sešel z upravo Revoza. Obisk je končal v Šentjerneju, kjer si je ogledal proizvodnjo tamkajšnjega orožarskega podjetja Arex.

Robert Golob Novice Golob naj bi prejel celo več kot milijon evrov nagrade #video

Lani podjetju Arex podpore za posodobitev opreme in proizvodnje

Arexu, ki po ministrovih besedah s 160 zaposlenimi ustvari 22 milijonov evrov prometa in je v posameznih segmentih med vodilnimi v Evropi, je sicer gospodarsko ministrstvo decembra lani odobrilo nekaj več kot 870 tisoč evrov podpore za posodobitev proizvodnje in nakup nove tehnološke opreme.

Gre za izboljšanje tehnološke opremljenosti, ekoloških in delovnih pogojev poslovanja z vidika optimizacije proizvodnje linkov, razširitev proizvodnega programa na lastne razvite produkte z večjo dodano vrednostjo, okrepitev deleža izdelkov namenjenih za izvoz ter zagotovitev 12 novih delovnih mest do vključno leta 2023. Projekt naj bi sicer stal nekaj manj kot 3,49 milijona evrov.

Ob obisku podjetij Elvez in Revoz se je minister z njunima vodstvoma pogovoril predvsem o odzivanju na težave pri dobavah delov v avtomobilski industriji, v Revozu pa se je tudi spoznal z novim predsednikom njegove uprave Jožetom Beletom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin