Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2022,
15.05

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

nasilna smrt smrt sosedje spor pretep

Četrtek, 7. 7. 2022, 15.05

1 leto, 9 mesecev

Po sporu udaril soseda, ta je čez nekaj dni umrl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Policija | 56-letnega moškega je v nedeljo, 26. junija, zvečer s topim predmetom udaril 63-letni sosed, ki je istega dne poklical intervencijo policije.  | Foto STA

56-letnega moškega je v nedeljo, 26. junija, zvečer s topim predmetom udaril 63-letni sosed, ki je istega dne poklical intervencijo policije. 

Foto: STA

V nedeljo, 26. junija, je 63-letni moški iz okolice Ormoža policiji v Mariboru sporočil, da ga 33- in 56-letni sosed, ki naj bi bila pod vplivom alkohola, žalita in izzivata k pretepu. Na kraj so napotili policiste iz Ormoža, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so se sprli in medsebojno žalili vsi trije sostanovalci v večstanovanjski zgradbi. Vsem trem so izdali plačilne naloge. Zatem so enega od njih našli v stanovanju v slabem zdravstvenem stanju in je kljub nujni medicinski pomoči na kraju umrl. Obdukcija je pokazala, da je 56-letnik umrl nasilne smrti, osumljenec pa je sosed.

Preteklo sredo je strokovna delavka socialnega zavoda policiste obvestila, da 56-letnega moškega, ki je bil udeležen v prej omenjeni kršitvi, že nekaj dni naj ne bi videli. Na kraj so ponovno poslali ormoške policiste in ob pomoči tehničnega posega gasilcev vstopili v sicer zaklenjeno stanovanje. V stanovanju so našli pogrešanega moškega, ki je bil v slabem zdravstvenem stanju, zaradi česar so na kraj poslali reševalce Zdravstvenega doma Ormož.

Sodna obdukcija pokazala, da je umrl nasilne smrti

"Moškemu je bila nudena nujna medicinska pomoč, a je na kraju umrl. Ker pri mrliškem pregledu trupla niso bili ugotovljeni znaki sumljivih okoliščin smrti in ni bilo mogoče opredeliti vzroka smrti, je bila odrejena sanitarna obdukcija. Glede na ugotovitve te je bila v nadaljevanju izvedena sodna obdukcija, ki je pokazala, da je pokojni umrl nasilne smrti," so zapisali na policiji.

Po pretepu naj ga bi udaril sosed, ki je istega dne poklical policijo

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil in ogledu kraja sumljive smrti so ugotovili, da je 56-letnega moškega v nedeljo, 26. 6., zvečer s topim predmetom udaril 63-letni sosed, ki je istega dne tudi poklical intervencijo policije. Ko je slišal za njun prepir, se je v pretep vmešal njun 33-letni sosed in osumljenemu preprečil nadaljnji napad. Za tem je oškodovanca pospremil v njegovo stanovanje, od takrat pa ga ni več videl, so zapisali na policiji.

slovenska policija
Novice Poizkusil oropati bencinsko črpalko v Mariboru. Ustavila sta ga …

Osumljenega 63-letnika so zaradi povzročitve hude poškodbe s smrtjo zaslišali in pridržali

Osumljenemu 63-letnemu moškemu so pretekli petek popoldne zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja hude poškodbe s smrtjo odvzeli prostost in odredili pridržanje. To nedeljo je bil s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici na Ptuju, ki je zoper njega odredila sodno pridržanje. V torek ga je zaslišala, ker pa pripora ni odredila, bo o tem odločal senat Okrajnega sodišča na Ptuju.

Policija
Novice Pogrešana 13-letnica iz Ljubljane se je vrnila domov

Storilcu grozi od enega do desetih let zapora

Za zgoraj opisano kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen od šestih mesecev do petih let. Če poškodovani zaradi poškodbe umre, se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let, so še zapisali na policiji.

smrtna kazen, usmrtitev, zapor, lisice
Novice Policija aretirala 71-letnico zaradi drzne tatvine
Ne spreglejte