Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2020,
12.06

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,11

49

Natisni članek

lokal policija Koronavirus

Ponedeljek, 23. 11. 2020, 12.06

3 leta, 5 mesecev

Po prihodu policije se je 13 gostov skrilo v skladišče lokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,11

49

pivo bar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ljubljanski policisti so konec tedna v enem od lokalov, ki zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa ne bi smel obratovati, našli 13 ljudi, ki so se po prihodu policije skrili v skladišče gostinskega lokala. Proti lastniku in gostom bo uveden postopek. 

Ljubljanski policisti so pretekli konec tedna prejeli informacijo, da naj bi bilo v enem od gostinskih lokalov na območju Ljubljane več ljudi, lokal pa naj bi kljub prepovedi obratoval. Policisti so ob prihodu na kraj pred lokalom opazili več oseb, ki so se nato skrile v lokalu, lastnik pa je policistom zatrjeval, da lokal ne obratuje.

Infekcijska klinika
Novice V nedeljo potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo še 45 ljudi #video

Ljudje so se po prihodu policije skrili v skladišče

Z zbiranjem obvestil in opravljenim nadzorom so policisti ugotovili, da je v skladiščnem prostoru lokala (velik je bil 4 kvadratne metre)  13 ljudi, ki so pred tem v lokalu pili in bili postreženi kljub prepovedi obratovanja lokala in prepovedi druženja.

Proti lastniku lokala bodo sprožili postopke

Kot so sporočili policisti, bo zaradi kršitve odloka o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom ter storitve prekrška po zakonu o nalezljivih boleznih zoper lastnika lokala podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na zdravstveni inšpektorat. 

Sankcije tudi za 13 oseb, ki so bile v lokalu

Prav tako bodo izvedeni prekrškovni postopki za vseh 13 oseb, ki so bile v lokalu, pri tem pa med nedovoljenim druženjem niso uporabljali zaščitnih mask, je sporočila policija. Gre za osebe, stare od 17 do 69 let. Ena od oseb se je pri postopku nedostojno vedla do policistov, ki v tem primeru vodijo prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.

Policija poziva ljudi, naj se držijo ukrepov

Takšno ravnanje – tako lastnika lokala kot tudi vseh oseb, ki so bile v lokalu – je neodgovorno, meni policija in spet poziva vse, naj ravnajo skladno z vladnimi ukrepi za zajezitev bolezni covid-19 in naj z nespametnim ravnanjem ne ogrožajo svojega zdravja ali zdravja drugih ljudi.

Ne spreglejte