Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2014,
11.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Eurojackpot

Petek, 30. 5. 2014, 11.56

8 let

Po milijone prišla kar dva srečneža, svoj delež dobila občina Žalec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Iz Loterije Slovenije so sporočili, da so izplačali še drugi dobitek Jackpot, tokrat vreden rekordnih dobrih 28 milijonov evrov. Davek od dobitka je dobila občina Žalec.

Igralec je listek z dobitno kombinacijo vplačal v Žalcu v 20. krogu igre Eurojackpot, žrebanje pa je bilo 16. maja. Zmagovalne številke so bile 9, 28, 36, 42, 43 ter dodatni številki 2 in 8.

V skladu z Zakonom o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo se ob izplačilu dobitka, ki je znašal 28.207.473,90 evra, odšteje 15-odstotni davek, ki ga prejme občina, v kateri ima dobitnik stalno prebivališče, so na Loteriji Slovenije navedli v sporočilu za javnost.

Igrala sta skupaj Po plačilu davka so tako igralcu izplačali skoraj 24 milijonov evrov oziroma 23.976.352,82 evra. Izkazalo pa se je, da sta po denar prišla kar dva srečneža, saj naj bi igrala skupaj, piše Večer. To pomeni, da vsak dobi skoraj dvanajst milijonov evrov, s tem zneskom se bosta uvrstila tudi na Managerjevo lestvico najbogatejših Slovencev, in sicer okoli 96. mesta.

Kdo sta, sicer ni znano, je pa znano, da imata stalno prebivališče v občini Žalec. To so potrdili tudi na občini, kjer so že dobili nakazan denar, in sicer dobre štiri milijone evrov. Kot so dejali, trenutno konkretnih projektov še nimajo, bodo pa denar porabili za investicije, med drugim za področje cest.

Loterija Slovenije v igri sodeluje od samega začetka Eurojackpot je mednarodna klasična igra na srečo, ki jo skupaj prireja 29 prirediteljev iz 14 evropskih držav. Loterija Slovenije v igri sodeluje od samega začetka, tj. od marca 2012. Igro odlikuje izjemen sklad za glavni dobitek Jackpot, ki je vsak petek vreden najmanj deset milijonov evrov in lahko doseže vrednost vse tja do 90 milijonov evrov.

Glavni dobitek Jackpot je bil do zdaj vplačan petnajstkrat: šestkrat v Nemčiji, trikrat na Finskem, dvakrat v Sloveniji ter po enkrat na Danskem, Norveškem, v Italiji in na Hrvaškem.

Ne spreglejte