Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 8. 2024,
15.58

Osveženo pred

3 ure, 52 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20
gorivo železniška nesreča vlak Postojna

Natisni članek

Sobota, 17. 8. 2024, 15.58

3 ure, 52 minut

Po hudi nesreči pri Postojni promet znova stekel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20
PGD Postojna | Še vedno ni znan vzrok nesreče pri Postojni, kjer se je iztiril in prevrnil vagon z dizelskim gorivom. Škode je za 600 tisoč evrov. | Foto PGD Postojna/IG

Še vedno ni znan vzrok nesreče pri Postojni, kjer se je iztiril in prevrnil vagon z dizelskim gorivom. Škode je za 600 tisoč evrov.

Foto: PGD Postojna/IG

Po petkovi nesreči na železniški postaji v Postojni, ko se je iztiril in prevrnil vagon z dizelskim gorivom, jim je uspelo posledice delno sanirati. Prečrpali so nafto iz prevrnjenega vagona, ga umaknili in nekaj po 14. uri je železniški promet spet stekel. Za zdaj poteka po enem tiru, so sporočili iz Slovenskih železnic. Vzrok nesreče še ni znan, po prvih ocenah je škode za 600 tisoč evrov.

Do nesreče je prišlo v petek ob 16. uri, ko se je pri uvozu tovornega vlaka iztiril predzadnji vagon, v katerem je bilo dizelsko gorivo. Železniško progo so na tistem odseku zaprli v obe smeri ter začeli prečrpavati gorivo. Za potnike na določenih vlakih so vzpostavili nadomestni avtobusni prevoz.

Promet bo še oviran

Danes zjutraj so nafto iz prevrnjenega vagona uspešno prečrpali, nato pa ga dvignili in umaknili. Ob 14.10 so ponovno vzpostavili promet po levem železniškem tiru na relaciji Rakek–Postojna–Prestranek.

Zaradi enotirnega prometa bo še vedno prihajalo do ovir v prometu, po odprtju levega tira pa bo sledila sanacija desnega.

600 tisoč evrov škode, vzrok pa še ni znan

V dogodku se ni nihče poškodoval, po trenutnih ocenah pa je nastalo za približno 600 tisoč evrov škode.

Kraj izrednega dogodka si je ogledal tudi direktor družbe SŽ – Infrastruktura Matjaž Kranjc, ki je povedal, da vzrok nesreče še ni znan, preiskava pa poteka. V nesreči je bil udeležen vlak družbe SŽ – Tovorni promet, ki je vozil v notranjem prometu.

PGD Postojna
Novice Milijonska škoda: na železniški postaji v Postojni se je prevrnil vagon z gorivom
Ne spreglejte