Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2019,
20.16

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,86

3

Natisni članek

American Airlines vonj potovanje letalo

Ponedeljek, 28. 1. 2019, 20.16

5 let, 2 meseca

"Pilot nas je vrgel iz letala, ker naj bi smrdeli" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,86

3

American Airlines | Potnik verjame, da jih iz letala niso vrgli zaradi vonja, temveč zaradi judovske vere, letalska družba pa vztraja, da to ni bilo povezano z vero. To so potrdili tudi nekateri potniki, ki so tvitnili, da je bil smrad tako hud, da ne bi preživeli poleta, dolgega dve uri in pol. | Foto Reuters

Potnik verjame, da jih iz letala niso vrgli zaradi vonja, temveč zaradi judovske vere, letalska družba pa vztraja, da to ni bilo povezano z vero. To so potrdili tudi nekateri potniki, ki so tvitnili, da je bil smrad tako hud, da ne bi preživeli poleta, dolgega dve uri in pol.

Foto: Reuters

Ko so potniki prispeli na letalo družbe Transavia, namenjeno na Kanarske otoke, so začeli bruhati, bilo jim je slabo, nekateri so celo omedleli. Vzrok za vse to naj bi bil moški, ki naj bi tako smrdel, kot da se ne bi umil že več tednov. Osebje je moškega poskušalo osamiti s selitvijo na stranišče, a smrad je postajal vse hujši, zato so morali zasilno pristati, moškega pa je osebje pospremilo iz letala. Podobno se je zgodilo tudi na letalu American Airlines.

Potniki naj bi se zaradi neprijetnega vonja enega od sopotnikov slabo počutili tudi na letalu omenjene ameriške letalske družbe, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

"Pilot nas je vrgel iz letala, ker naj bi smrdeli," je dejal Yossi Adler tik za tem, ko so ga skupaj z družino poklicali iz letala. Osebje mu je namreč povedalo, da gre za nujni primer in da mora takoj z letala. Preostali potniki so se namreč pritoževali nad njegovim neprijetnim telesnim vonjem.

vojaški helikopter
Novice V Italiji trčila helikopter in manjše letalo, pet mrtvih

"Prham se vsak dan, kaj pomeni telesni vonj?"

"Resno? Rekel sem, da se prham vsak dan, kaj pomeni telesni vonj? Vprašal sem, ali želijo, da grem v zadnji del letala in se namažem z dezodorantom, a so mi rekli, da moram oditi. Povedal sem jim, da moram priti domov," je razlagal Adler. Doma ga je namreč čakalo še osem otrok.

A kot da to ni bilo dovolj, razlaga Yossi, so se, ko so šli prestaviti polet, vsi zaposleni držali za nos, češ da smrdijo. "Nekaj ljudi sva ustavila na letališču. Bilo nama je neprijetno, vendar sva jih vprašala, ali mislijo, da smrdiva, saj so nas vrgli iz letala, ker naj bi smrdela. Rekli so, o moj bog, kako ponižujoče, kdo bi lahko naredil kaj takega?" je pojasnjevala Jennie Adler.

Emiliano Sala
Sportal Pretresljivo zadnje sporočilo Argentinca, ki je izginil z letalom

Yossi verjame, da jih iz letala niso vrgli zaradi vonja, temveč zaradi judovske vere, letalska družba pa vztraja, da to ni bilo povezano z vero. To so potrdili tudi nekateri potniki, ki so tvitnili, da je bil smrad tako hud, da ne bi preživeli poleta, dolgega dve uri in pol.

Adlerjevi so prenočili v hotelu, ki so ga morali plačati sami, čeprav so na American Airlines zatrdili, da so jim za to dali kupon. Adler je že najel odvetnika.

Aeroflot
Novice Pilot preprečil, da bi potnik prevzel letalo in zasilno pristal #Rusija
Emiliano Sala
Sportal Drama na Otoku: izginilo letalo z Argentincem, za katerega so plačali 17 milijonov evrov
Ne spreglejte