Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2024,
21.42

Osveženo pred

5 dni, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,62

Natisni članek

Natisni članek

reševalci Dolenjska nesreča nesreča

Sobota, 21. 9. 2024, 21.42

5 dni, 7 ur

Zaradi pijanega voznika na Dolenjskem več oseb v bolnišnici #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,62
nesreča, Novo mesto | Foto PU Novo mesto

Foto: PU Novo mesto

Nekaj minut pred peto popoldne je regijski center za obveščanje obvestil policijo o prometni nesreči na glavni cesti Novo mesto – Metlika na relaciji med Prepihom in Koroško vasjo. Udeležena so bila tri vozila. 

Po prvih ugotovitvah ogleda je v popoldanski prometni nesreči 36-letnega voznika osebnega vozila Renault Clio zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na drugo stran ceste, kjer je oplazil vozilo drugega udeleženca, nato ga je odbilo nazaj v jekleno varovalno ograjo v smeri njegove vožnje, od tam pa ponovno na drugo stran ceste, kjer je čelno trčil vozilo, ki je pravilno pripeljalo po svoji strani ceste. 

Na kraju so bile interventne službe, policisti, gasilci in reševalci. Gasilci in reševalci so poškodovane oskrbeli na kraju, nato pa v bolnišnico odpeljali štiri osebe.

Za eno osebo sumijo, da je huje poškodovana (voznik vozila, v katerega je čelno trčil povzročitelj). Ogled kraja, da bi ugotovili vse okoliščine dogodka, so opravljali prometni policisti novomeške policijske uprave. O nesreči so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko.

nesreča, Novo mesto | Foto: PU Novo mesto Foto: PU Novo mesto

Preizkus alkoholiziranosti na kraju je za 36-letnega voznika pokazal rezultat 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku (nekaj več kot en promil). Zanj so odredili še strokovni pregled.

Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je bila cesta Novo mesto – Metlika med Prepihom in Koroško vasjo dalj časa zaprta in promet močno oviran. 

nesreča, Novo mesto | Foto: PU Novo mesto Foto: PU Novo mesto

Bolnišnica, medicinska sestra
Novice 19-letnik padel z balkona in umrl v bolnišnici
slovenska policija
Novice V dveh prometnih nesrečah v petek umrli dve osebi
Ne spreglejte