SiolNET. Novice Slovenija
0,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Petra Grah Lazar je nova šefinja Nacionalnega preiskovalnega urada

0,36

termometer

Petra Grah Lazar
Foto: Policija

V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič je danes na mesto vršilke dolžnosti direktorice Nacionalnega preiskovalnega urada imenoval Petro Grah Lazar.

Grah Lazarjevi je posle predal dosedanji vršilec dolžnosti vodje Nacionalnega preiskovalnega urada Uroš Lepoša, ki je to funkcijo opravljal od 29. julija 2020, ko je vodenje te enote prevzel od Igorja Lambergerja.

NPU Novice V. d. direktorja NPU Lepoša prvemu možu policije Juriču predlaga svojo razrešitev

Kdo je Petra Grah Lazar?

Grah Lazarjeva je bila nazadnje zaposlena kot managerka za finančno svetovanje v družbi Deloitte svetovanje. Pred tem je delala kot vodja korporativne varnosti v Družbi za upravljanje terjatev bank, na vodilno mesto pa je bila imenovana po dobrih dveh letih dela na delovnem mestu upravljavca terjatev v tej družbi.

Od decembra 2010 do marca 2014 je bila zaposlena na Nacionalnem preiskovalnem uradu, kamor je prišla iz borznoposredniške hiše Moja delnica, kjer je opravljala naloge borznega posrednika. Je doktorica znanost s področja poslovnih ved.

Peter Jančič Siol Plus Hojsova slika Erike in Tanje Peter Jančič Siol Plus Nemčev nadzor NPU Nataš NPU Novice Na NPU še izredni nadzor nad varovanjem tajnih podatkov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin