SiolNET. Novice Slovenija
0,61

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Petletnici v sibirskem mrazu pobegnili iz vrtca

0,61

termometer

Ojmjakon, mraz
Foto: Reuters

V Sibiriji sta dve petletni deklici pri 45 stopinjah pod ničlo neopaženo pobegnili iz vrtca, ker sta želeli oditi domov in presenetiti starše. Deklici so našli, ena je dobila ozebline, druga je bila podhlajena.

Deklici sta se na pustolovščino odpravili na enega najhladnejših dni v tej zimi. Varnostne kamere so posnele njun pobeg iz vrtca v vasi Namci. Ena je s seboj vzela plišasto igračko, druga pa se je na mraz odpravila brez rokavic, poročal BBC.

Mama ene od deklic Evdokija Kutukova je ugotovila, da je njena hčerka Lena izginila, ko je prišla v vrtec in opazila, da njene jakne ni. Takoj je zagnala vik in krik in v vrtcu so hitro ugotovili, da je izginila tudi dekličina najboljša prijateljica.

Domov prišla sama, objokana in prezebla

Kutukova je povedala, da jo je nato poklical ded in sporočil, da je Lena ravno prišla domov - sama, objokana in prezebla. Njen mož je dodal, da je Leni neznana mimoidoča oseba dala šal, ki ji je pomagal. Druga deklica, katere imena niso objavili, se je na poti domov izgubila in so jo našli uro kasneje.

Leno so zadržali v bolnišnici v Jakutsku zaradi ozeblin na treh prstih, druga deklica pa je bila podhlajena in so jo po zdravniškem pregledu pustili domov.

Oblasti so v zvezi s primerom, ki bi se lahko končal tragično, uvedle preiskavo.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MarkJurko / 23.01.2019. ob 15:31 0 0

  Naj dodam, da bo bolj razumljivo. Ustavili so se, ker je otroka tako zeblo v roke. Potem po krajšem ogrevanju pa dalje, kot pred tem, otrok brez rokavic, mama z rokavicami na rokah.

  0 0
 • MarkJurko / 23.01.2019. ob 15:29 0 0

  To še dobro. Sem pa že trikrat v tej zimi opazil, starši na kolesu v rokavicah, otroci poleg njih na svojem kolesu brez rokavic in so jim pihali v prstke rok, ker jih je tako zeblo, da bi jih saj malo ogreli. Ena punčka je celo jokala, ker jo je tako zeblo v roke. Pa ne da bi mama dala otroku svoje rokavice, kje pa, potem bi zeblo v roke njo. Ja, pri nas v Sloveniji se je to dogajalo, verjetno se bo še večkrat.

  0 0
delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin