SiolNET. Novice Slovenija
2,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor za viceguvernerja Banke Slovenije predlagal Pahorja

2,14

termometer

Borut Pahor in Natasa Pirc Musar | Pred odhodom s predsedniške funkcije je Borut Pahor za viceguvernerja Banke Slovenije predlagal Marka Pahorja. | Foto: Ana Kovač
Pred odhodom s predsedniške funkcije je Borut Pahor za viceguvernerja Banke Slovenije predlagal Marka Pahorja. Foto: Ana Kovač

Predsednik republike Borut Pahor je danes DZ za viceguvernerja Banke Slovenije predlagal rednega profesorja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani Marka Pahorja. Če ga bodo poslanci potrdili, bo v svetu centralne banke zamenjal Jožefa Bradeška, ki se mu 28. februarja 2023 izteče mandat.

Predsednik republike se je odločil predlagati Marka Pahorja za viceguvernerja po presoji kandidatur, prispelih na javni poziv, in po opravljenih posvetovanjih z vodji poslanskih skupin v DZ. Iz dosedanjih pogovorov je mogoče sklepati, da uživa zadostno podporo za izvolitev, so sporočili iz urada predsednika republike.

Kot so dodali, je Pahor po predsednikovi oceni zaradi svojega strokovnega znanja in dolgoletnih izkušenj tako v domačem kot mednarodnem okolju primeren kandidat za predlagano mesto. Na septembra objavljeni poziv za zbiranje predlogov za viceguvernerja je sicer prispelo pet predlogov.

Pred odločanjem v DZ se bo izbrani kandidat za viceguvernerja predstavil na javni predstavitvi v predsedniški palači. To bo predvidoma v ponedeljek, 5. decembra.

V Svetu Banke Slovenije so zdaj poleg guvernerja Boštjana Vasleta in Bradeška še namestnica guvernerja Tina Žumer ter viceguvernerja Milan Martin Cvikl in Primož Dolenc.

Alexander Van der Bellen Novice Avstrijski predsednik zaradi bolezni preložil obisk v Sloveniji Borut Pahor in Natasa Pirc Musar Novice Pahor o digitalizaciji in umetni inteligenci: V to je treba vlagati več

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin