Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 6. 2011,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

srečanje

Sobota, 18. 6. 2011, 18.47

8 let

Pahor: V Sloveniji so potrebne spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zgodovinska sramota bi bila, če bi mislili na naslednje volitve in ne na to, kako bomo peljali ljudi naprej, skozi čeri te krize, je ob srečanju SD dejal predsednik stranke Borut Pahor.

Pahor je napovedal, da sta sedaj na vrsti zdravstvena reforma in reforma trga dela ter "da nam bo še žal, da je bila pokojninska reforma zavrnjena".

Dejal je, da je slišati veliko očitkov o tem, da premalo poslušajo socialne partnerje, a dodal, da je bil zakon o preprečevanju dela na črno usklajen s sindikati pa kljub temu zvrnjen na referendumu. "Ljudje želimo spremembe, ko pa gremo v spremembe, reforme padajo," je dejal zbranim na srečanju, na katerem se je zadržal slabo uro. Če namreč želi Slovenija ostati socialno pravična država, mora po Pahorjevih besedah ostati konkurenčna.

"Mi mislimo na domovino" Kljub temu pa je Pahor prepričan, da so in še bodo sposobni voditi Slovenijo, saj morda "kdo drug misli nase, mi pa na domovino". Ob tem priznava, da morda tisti, ki vodi državo in misli dobro, naredi tudi kakšno napako. A kljub temu misli na skupno dobro in na naslednje generacije, ne pa na naslednje volitve, je dejal.

"Če bomo znali ustvarjati, bomo lahko tudi delili" Spomnil je, da se je pred kratkim vrnil z obiska v Indiji, kjer naj bi pokazali veliko spoštovanje do tako male države, kot je Slovenija. In če so drugi ponosni na nas, moramo biti tudi sami ponosni nase, je menil Pahor, ki verjame, da je bistvo uspeha Slovenije to, da če bomo znali ustvarjati, bomo lahko tudi delili.

V SD predsednika vlade še vedno podpirajo Predsednica ljubljanskega mestnega odbora SD pa je izpostavila, da je SD enotna in še vedno najmočnejša stranka v državnem zboru. Priznala je, da je vlada zelo nerodna pri potezah, ki jih vleče, vendar dodala, da v SD podpirajo predsednika vlade. Prepričana je namreč, da razmer, ki vladajo, niso povzročili oni, temveč se vlečejo že skozi vse obdobje v zadnjih desetih, petnajstih letih. A vseeno je menila, da je levica trdna, zdrži veliko, se ukrivlja, "a hrbtenice ji nihče ne bo polomil".

Na srečanje prišla tudi Urška Čepin Na srečanju, ki so ga organizirali v okviru ljubljanskega mestnega odbora stranke, ni bilo veliko vidnih predstavnikov SD. Na srečanje so prišli finančni minister Franc Križanič ter šolski minister Igor Lukšič, od poslancev pa Dejan Levanič. Srečanja se je udeležila tudi estradnica Urška Čepin, ki je nastopila v vladni predreferendumski kampanji, vendar je prizorišče zapustila še pred Pahorjevim prihodom.

Ne spreglejte