SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor: V primeru druge recesije ni nepomembno, kdaj bodo volitve

1

termometer

Če bi bila na obzorju druga recesija, ki utegne biti bolj surova od prve, po mnenju premiera Boruta Pahorja ne bi bilo nepomembno, kdaj bodo naslednje volitve.

V nasprotnem primeru pa se mu to zdi manj pomembno. Za jesen napoveduje pogovore z vsemi parlamentarnimi strankami o tem, kdaj bi bile volitve najprimernejše z vidika interesov države.

"Politično vodstvo mora imeti zaupanje ljudi"

Če se bomo izognili drugi recesiji in bo Slovenija ohranjala pozitivno gospodarsko rast, visoko stopnjo zaposlenosti in hkrati povečala konkurenčnost države, je po Pahorjevem mnenju vprašanje, kdaj bodo volitve, nekoliko manj pomembno, kot bi bilo v primeru druge recesije. Slovenija si namreč po njegovem mnenju v času, ko se bo morebitna druga recesija razplamtela, zasluži politično vodstvo, ki bo imelo zaupanje ljudi.

"Doseči moramo dogovor o volitvah" "Če bomo jeseni znali oceniti, kam peljejo tokovi gospodarske situacije", je po Pahorjevem mnenju pametno, da z vsemi političnimi faktorji v državi dosežejo dogovor o volitvah. Kot je dejal na novinarski konferenci po seji vlade, je namreč ključno, da ima v primeru krize Slovenija vodstvo, ki je dobilo podporo na volitvah. "Seveda se lahko zgodi, da se ta podpora zmanjša ali usahne pod neko raven legitimnosti, potem so potrebne nove volitve," je dodal.

"Ne smemo ponoviti napake"

Obenem je opozoril, da ne smemo ponoviti napake iz predvolilnega obdobja v letu 2008. Takrat je bila namreč po njegovih besedah vsa slovenska javnost osredotočena na volilno kampanjo in pozneje na oblikovanje vlade, hkrati pa so se v svetu dogajale stvari, ki so jasno nakazale recesijo.

"Ostajam optimist" "Ne pozabimo, da tudi v času, ko se bomo ukvarjali sami s sabo, ne smemo spregledati dogodkov v našem okolju, ker ti bistveno vplivajo na naše domače razmere. In s to izkušnjo moramo pripraviti volitve in jih speljati tako, da bodo padle v najugodnejši čas, da bo Slovenija šla naprej," je poudaril. Kot dodaja, je optimist in vidi priložnosti, da se Slovenija uspešno izvleče iz "zelo težkih preizkušenj, ki čakajo nas in nam sorodne države".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin