Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 10. 2024,
10.09

Osveženo pred

2 uri, 3 minute

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Natisni članek

noad Cankarjev dom otroška psihologija osebna rast odnosi Fundacija Novak Đoković dr. Gordon Neufeld PR članek

Torek, 15. 10. 2024, 10.09

2 uri, 3 minute

Vrhunski svetovni strokovnjak, ki prihaja v Ljubljano, odgovarja na eno večjih starševski dilem

"Otroci morajo občutiti tudi žalost, tako se razvijajo in postajajo močnejši"

Oglasno sporočilo

Če otroci ne bodo občutili žalosti, si ne bodo opomogli od agresije, ustrahovanja ali narcizma. Žalost je del življenja in ne bi se je smeli bati. Preveč staršev zameša nežno starševstvo z zatiranjem otrokovega izbruha jeze. Razburjenost je naravni del življenja – z njo se lahko spopademo, ne da bi otroka spravili v zadrego

Dr. Gordon Neufeld | Foto: Fundacija Novak Djoković Dr. Gordon Neufeld Foto: Fundacija Novak Djoković

To so besede dr. Gordona Neufelda, svetovnega strokovnjaka za zgodnji otroški razvoj, ki bo 15. oktobra ob 18. uri predaval v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. V Slovenijo prihaja na pobudo Fundacije Novaka Đokovića, ki jo vodi žena teniškega asa Novaka Đokovića Jelena Đoković.

"Več prostora ko damo otroški vznemirjenosti, manj prostora zavzame, a otroci morajo čutiti tudi žalost," dodaja dr. Neufeld. Tako se razvijajo, tako napredujejo, postajajo odpornejši in močnejši. Odpornost se gradi iz spoznanja otrokovih možganov, da je otrok preživel, čeprav ni dobil, kar je želel.

Dr. Gordon Neufeld, vodilni svetovni strokovnjak na področju zgodnjega razvoja, soavtor knjižne uspešnice Otroci nas potrebujejo in mentor slovitega dr. Gaborja Matéja, ki ga je slovenska javnost spoznala lani, na predavanje v Cankarjevem domu prihaja tudi po zaslugi Fundacije Novaka Đokovića.

Dr. Gordon Neufeld že več kot 40 let kot klinični psiholog dela z otroki, mladostniki ter njihovimi starši in skrbniki. Zadnji dve desetletji je posvetil ustvarjanju tečajev za starše in učitelje v okviru spletnega izobraževalnega Inštituta Neufeld, s poslanstvom staršem približati koncept navezanosti in razložiti, kako ta vpliva na gradnjo odnosov.

Pogovori o starševstvu z dr. Neufeldom

Ali je lahko otrok hkrati navezan na starše, učitelje in vrstnike, kako je kultura vplivala na nerazumevanje navezanosti in kaj se zgodi, ko gredo naši otroci v naročje vrstnikov – o tem bo govorilo predavanje dr. Gordona Neufelda, ki bo 15. oktobra 2024 ob 18. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Vstopnico si zagotovite prek eventim.si ali cd-cc.si.

Fundacija_Novak.Djokovic_1200 | Foto: Fundacija Novak Djoković Foto: Fundacija Novak Djoković

Naročnik oglasnega sporočila je Fundacija Novak Đoković.  

Ne spreglejte