SiolNET. Novice Slovenija
0,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od danes prepoved prehitevanja čez dan na avtocesti A1

0,67

termometer

Tovornjakarji avtocesta
Foto: Gašper Pirman

Na avtocesti med Šentiljem in Koprom (A1) od danes velja prepoved prehitevanja med 6. in 18. uro za težka tovorna vozila. Policija, ki je doslej nadzirala prepoved prehitevanja v prometnih konicah, bo izvedla poostren nadzor in ga ponavljala na območjih posameznih policijskih uprav.

Prepoved prehitevanja čez dan velja za tovorna vozila, težja od 7,5 tone. Ta je določena s prometnim znakom prepovedano prehitevanje za tovorna vozila z dopolnilnima tablama, ki sta sestavni del prometnega znaka, piše STA.

Na agenciji za varnost prometa so voznike tovornih vozil pozvali k spoštovanju postavljene prometne signalizacije. Na AMZS pa voznikom svetujejo, naj za varno vožnjo vnaprej predvidijo določene prometne situacije.

Kdaj bodo še vedno lahko prehitevali

Tovornjaki bodo lahko še vedno prehitevali čez dan na odsekih, kjer so trije prometni pasovi, torej tudi pas za počasna vozila, ter v nočnem času.

Prepoved prehitevanja za tovornjake na avtocesti A1, ki je najbolj obremenjena s tovornim prometom, je v začetku lanskega novembra napovedal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki je ob tem poudaril, da bodo tako zagotovili boljšo pretočnost in večjo varnost. Za večjo varnost naj bi kmalu skrbela tudi avtocestna policija, še piše STA.

Avtocesta Novice Policija bo jutri poostreno nadzirala prehitevanje na avtocesti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin