SiolNET. Novice Slovenija
1,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani dražja odvoz odpadkov in voda

1,26

termometer

Snaga
Foto: Matej Povše

Z današnjim dnem se bosta v Ljubljani podražila preskrba s pitno vodo in ravnanje z odpadno vodo. Za uporabnike v enodružinskih hišah bo cena v povprečju višja za 71 centov, v večstanovanjskih stavbah pa za 73 centov. Prav tako bodo višje Snagine položnice za ravnanje z odpadki, in sicer v povprečju za 1,65 evra.

Zakaj Snaga zabojnike za steklo prazni že ob šestih zjutraj?

Od danes bodo storitve podjetja Vodovod-Kanalizacija (Vo-Ka) za pet odstotkov dražje. Tako bo položnica za preskrbo s pitno vodo in ravnanje z odpadno vodo za uporabnike v enodružinskih hišah v povprečju višja za 71 centov in se z zdajšnjih 23,88 evra povišala na 24,59 evra.

Za uporabnike v večstanovanjskih stavbah bo položnica v povprečju višja za 73 centov, kar pomeni, da se bo cena z zdajšnjih 15,87 zvišala na 16,60 evra.

Snaga cene zvišuje po treh letih

Po triletnem obdobju nespremenjenih cen bo z današnjim dnem v občinah, kjer deluje Snaga, višja tudi položnica za ravnanje z odpadki. Položnica za ravnanje z odpadki se bo v povprečju povišala za 1,65 evra, tako da bo moralo posamezno gospodinjstvo po novem namesto 8,20 evra plačati 9,85 evra.

Višje cene storitev je sredi meseca potrdil svet ustanoviteljev javnih podjetij, povezanih v Javni holding Ljubljana. Družbeniki holdinga so tedaj dali tudi soglasje k pripojitvi Snage k družbi Vo-Ka, s čimer bo nastalo novo javno podjetje Vo-Ka Snaga.

Smeti. Komunala. Zabojnik za smeti. Novice Primerjamo cene po občinah: kje so smetarji najdražji? VO-KA pred zaključkom izgradnje dveh zadrževalnih bazenov

Dražijo tudi Žale

Višje bodo tudi cene grobnin, in sicer za 10 odstotkov: za enojni grob bo cena višja za 3,5 evra na leto in za žarni za 2,1 evra na leto.

To pa še ni vse: konec februarja bi moralo biti jasno tudi, za koliko bo zaradi povišanja plač v javnem sektorju Ljubljana zvišala cene vrtcev. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 43
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin