SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob stavki: slovenska policija in njeno delo v številkah (infografika)

0

termometer

Medtem ko policisti stavkajo, sindikalisti in vlada pa se pogajajo o višjih plačah, smo pogledali v bilance policijskega dela. Kakšne so njihove plače in s kakšnimi kaznivimi dejanji se ukvarjajo?

Policisti naj bi bili danes množično na dopustu, po poročanju 24 ur na Pop TV naj bi bila danes odsotna skoraj polovica mož v modrem.

Medtem naj bi se nadaljevala pogajanja med policijskimi sindikati in vlado, ki naj bi sicer včeraj nekoliko zbližali stališča. Pogajanja za zdaj potekajo o 4. točki stavkovnih zahtev, ki se nanaša na višje (osnovne) plače. "Dokler ne bo doseženega sporazuma o višjih plačah, se o drugih zadevah sploh ne bomo pogajali," je pred dnevi prek spletne strani sporočil sindikat.

Podatki o plačah policistov, ki so nam jih posredovali s policije, pa kažejo, da so plače uniformiranih policistov s končano V. stopnjo izobrazbe nad slovenskim povprečjem. V prvem letošnjem polletju je bila povprečna plača 1.639 evrov.

Manj policistov, daljši odzivni čas Sicer pa se število uniformiranih policistov v zadnjih letih zmanjšuje: leta 2010 jih je bilo 5.471, konec letošnjega prvega polletja 4.772. Obenem se njihov povprečen odzivni čas daljša: od leta 2010 se je z 20 minut in 20 sekund povprečje dvignilo na 23 minut in 23 sekund.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin