SiolNET. Novice Slovenija
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob koncu meseca se bodo odvijali Dnevi družbene odgovornosti

0,02

termometer

Dnevi družbene odgovornosti
Foto: posnetek zaslona/dnevi družbene odgovornosti

V drugi polovici tega tedna se bodo odvijali dnevi družbene odgovornosti, ki jo organizira Mreža za družbeno odgovornost Slovenije ter Ekvilib Inštitut s partnerji. V treh dneh bodo izvedli tri dogodke, namenjene promociji, izobraževanju in osveščanju o pomenu družbeno odgovornega poslovanja in obnašanja. Vsi dogodki konference so organizirani v Ljubljani in so brezplačni.

Slovenija se je v začetku leta 2016 zavezala k Agendi za trajnostni razvoj do leta 2030, ki jo je sprejela Organizacija združenih narodov. "Zato je nujno, da slovenska družba kot celota, politika, še posebej pa gospodarstvo začnejo v smeri 17 ciljev trajnostnega razvoja Agenda 2030 tudi delovati," sporočajo organizatorji dogodkov.

"K sodelovanju in (so)organizaciji Dnevov družbene odgovornosti so vabljeni vsi, ki prepoznavajo pomen soustvarjanja vzdržnega in uravnoteženega sveta," še sporočajo.

Iskratel Posel danes Zaposlene je strah prodaje Iskratela Nemcem

Vsak dan bo posvečen posamezni temi

Vsak od treh dnevov bo posvečen posamezni aktualni temi s širokega področja družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja.

Prvi dan bo namenjen povezovanju gospodarskega in nevladnega sektorja, drugi dan bo v ospredju davčna odgovornost, dogodki tretjega dne pa bodo naslavljali probleme in težili k dobrim praksam usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja.

Na zadnji dan dogodka bodo v luči akcije Dan Delo Družina podelili tudi certifikate za Družini prijazna podjetja. Od leta 2007 ga je sicer prejelo več kot 240 slovenskih podjetij in organizacij, ki zaposlujejo preko 80 tisoč zaposlenih. Novice Kako lahko postanete družini prijazno podjetje Certifikat družini prijazno podjetje po treh letih v preverjanje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin