Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 3. 2018,
17.43

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

13

Natisni članek

Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič Boštjan M. Zupančič

Petek, 9. 3. 2018, 17.43

6 let, 1 mesec

Boštjan M. Zupančič na volitve z novo stranko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

13

Boštjan M. Zupančič | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Gibanje Davkoplačevalci se ne damo, znano po borbi proti vladnemu zakonu o drugem tiru, bo preraslo v stranko in se podalo na volitve, je potrdil vodja gibanja Vili Kovačič. Kandidat za predsednika bo Boštjan M. Zupančič, podpredsednika pa bosta po Kovačičevih navedbah on in profesor Jože Duhovnik. Stranka bo šla na volitve samostojno.

Predvolilne aktivnosti, tudi glede ustanovnega kongresa, bodo razkrili prihodnji petek v Svetovnem slovenskem kongresu, sta napovedala Vili Kovačič in nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Boštjan M. Zupančič. Stranka, ki bo imela enako ime kot civilna iniciativa oz. skrajšano Davkoplačevalci, se bo uvrščala desno od centra političnega prostora. Kovačič je napovedal, da bodo kandidate za poslance iskali z razpisom, ki ga nameravajo objaviti v enem od osrednjih časnikov.


Preberite še:

Bodečo nežo za seksistično izjavo leta prejel Boštjan M. Zupančič
Ali Boštjan M. Zupančič ustanavlja politično stranko?


Manifest stranke, ki je integralni del njenega programa, bodo v celoti objavili v petek. Kot je za STA navedel Zupančič, sicer prejemnik letošnje bodeče neže za seksistično izjavo leta, imajo "za razliko od Marjana Šarca in nekaterih drugih program, ki so ga izdelali izvedenci z gospodarskimi in drugimi izkušnjami". Bistvo stranke pa po njegovih besedah v danih razmerah ni samo v programu, ampak "v kredibilnosti in prepoznavnosti oseb, ki bodo v tej stranki in jo poosebljajo".

Čim manj čakalnih vrst v zdravstvu in zvišanje najnižjih pokojnin

Razkril je nekaj točk manifesta stranke, med katerimi je na prvem mestu zaveza, da bodo skupaj z zdravniki, zavarovalnico in civilnimi iniciativami razvili model kakovostne zdravstvene oskrbe s čim manj čakalnih vrst, na drugem mestu pa, da bodo zvišali najnižje pokojnine.

Jože Duhovnik in Vili Kovačič | Foto: STA , Jože Duhovnik in Vili Kovačič Foto: STA ,

V javnih podjetjih in zavodih bodo vodstva dobila možnost, da preuredijo prekarno delo v redna delovna razmerja, državljanom z nizkimi plačami in mladim pa bodo zagotovili ustrezna socialna stanovanja, sta dve od obljub stranke v nastajanju. Med zavezami sta tudi priprava programa za zagotovitev vitke države vključno z občinami in zagotovitev dolgoročnih razvojnih programov za kakovostno rast slovenske obrambe.

"Kmetijstvu bomo omogočili, da razvije programe in take ekonomske modele, da bomo v državi dvignili samooskrbo s sedanjih 30 na 70 do 80 odstotkov, gospodarstvu bomo odprli možnost vključevanja v globalno ekonomijo in hkrati zagotovili pospešeno investiranje v visokokakovostna delovna mesta," je še navedeno v delu manifesta stranke.

Davkoplačevalci se ne damo bo torej še ena v nizu strank, ki nastajajo pred letošnjimi državnozborskimi volitvami.

Ne spreglejte