Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2023,
14.35

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

napad Novo mesto policija

Sreda, 23. 8. 2023, 14.35

8 mesecev, 2 tedna

Novo mesto: opozoril jih je na neprimernost početja, nato so ga hudo poškodovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Policija, Slovenija,  policijski avto | Policisti so 27-letnika v zadnjih letih že obravnavali zaradi prekrškov zoper javni red in mir ter kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj. | Foto Shutterstock

Policisti so 27-letnika v zadnjih letih že obravnavali zaradi prekrškov zoper javni red in mir ter kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj.

Foto: Shutterstock

V Novem mestu je bil v ponedeljek zvečer hudo poškodovan 46-letnik, ki je pri kraji mestnega kolesa zalotil četverico. Ta je skušala kolo ukrasti s postaje mestnih koles na Seidlovi ulici. Policija je vse štiri nepridiprave že ujela, eden od njih je tudi že v priporu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Četverica je v ponedeljek nekaj pred 22. uro poskušala s postaje mestnih koles na Seidlovi cesti v Novem mestu iztrgati in ukrasti kolo. Pri tem je nepridiprave zalotil 46-letnik in jih opozoril na neprimernost početja. Eden od storilcev ga je napadel in udaril ter hudo poškodoval, četverica pa je nato zbežala in za seboj pustila ukradeno kolo. Hudo poškodovanega 46-letnika so oskrbeli v novomeški bolnišnici, ukradeno električno kolo znamke Kenzel pa so policisti zasegli in ga bodo vrnili lastnikom, so sporočili s PU Novo mesto.

27-letnika sumijo kaznivega dejanja in povzročitve hude telesne poškodbe 

Policisti so še isti večer izsledili in pridržali 22-letnega osumljenca iz Brezja v družbi 16-letnice in 15-letnika. V torek zjutraj so izsledili in pridržali še domnevnega četrtega člana skupine, 27-letnika z Otočca, ki ga sumijo kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe. Danes so 27-letnika s kazensko ovadbo iz policijskega pridržanja privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novem mestu, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Policisti so 27-letnika v zadnjih letih že obravnavali zaradi prekrškov zoper javni red in mir ter kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj. Za podobna dejanja so večkrat že obravnavali tudi 22-letnika, ki ga bodo kazensko ovadili zaradi tatvine.

Z dejanjem je četverica novomeški mestni občini po prvih ocenah povzročila za okoli 2.500 evrov škode.

reševalec rešilec reševalno vozilo prva pomoč
Novice Znanca sta se porezala z nožem, med posredovanjem reševalcev 33-letnik postal agresiven
Potepuški pes v Romuniji
Novice V Tržiču spopad treh psov, v Kropi pes napadel mimoidočega
Prešernov trg
Novice V središču Ljubljane neznanci hudo pretepli moškega
Ne spreglejte