Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 6. 2020,
11.00

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

38

Natisni članek

testiranje okužba Slovenija Koronavirus

Sobota, 6. 6. 2020, 11.00

3 leta, 11 mesecev

Novi podatki: v petek potrdili kar pet novih okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

38

Koronavirus infekcijska klinika | Foto Matej Povše

Foto: Matej Povše

V Sloveniji so ob 715 opravljenih testiranjih v petek odkrili pet novih okužb z novim koronavirusom. Okužbo z novim koronavirusom so tako pri nas do zdaj potrdili že pri 1.484 ljudeh. Za boleznijo covid-19 v petek ni umrl nihče, število smrtnih žrtev tako ostaja 109. Zaradi okužbe z novim koronavirusom se v bolnišnicah pri nas zdravi še šest ljudi, na intenzivni negi v petek ni bilo nobenega bolnika.

 
Splošna bolnišnica Jesenice
Novice Šolarka z Jesenic pozitivna, testa šolarjev iz Ljubljane pa negativna #video

Pristojni so v Sloveniji v petek potrdili pet novih okužb z novim koronavirusom. Kot je razvidno iz spletne strani covid-19.sledilni.org, gre za največje število potrjenih primerov v enem dnevu po 4. maju, ko so pristojni potrdili šest okužb z novim koronavirusom.

Nove okužbe potrdili na Jesenicah in v Ljubljani

V petek so štiri nove primere okužb potrdili na Jesenicah, eno novo okužbo pa so potrdili v Ljubljani. V prestolnici se je skupno število potrjenih primerov povzpelo na 260, na Jesenicah pa na 13. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je bilo v petek aktivno okuženih 16 ljudi v državi.

Spomnimo, da so pristojni včeraj zvečer okužbo z novim koronavirusom potrdili tudi pri osnovnošolki z Jesenic. Gre za hčerko zaposlene v jeseniški bolnišnici, pri kateri so okužbo potrdili v četrtek. Ker je bil test pri učenki pozitiven, bodo morali njeni sošolci iz Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice v 14-dnevno karanteno.

Brez nove okužbe med zaposlenimi v jeseniški bolnišnici

Negativni na novi koronavirus so bili medtem vsi v petek testirani sodelavci jeseniške medicinske sestre in bolniki, s katerimi je bila v stiku. Brise so v petek dopoldan vzeli 40 zaposlenim v bolnišnici in 18 bolnikom, popoldan pa še osmim zaposlenim, so za STA pojasnili v Splošni bolnišnici Jesenice.

Nobena v petek odkrita okužba tako ne izhaja iz jeseniške bolnišnice. Bodo pa testiranje zaposlenih in bolnikov ponovili v sredo. Do takrat v veljavi ostajajo vsi sprejeti ukrepi za preprečevanje širitev okužbe.

Bolnišnica ostaja zaprta za obiskovalce, dovoljena je le prisotnost zdravega starša ali skrbnika na pediatričnem oddelku in partnerja pri porodnicah. Spremenjeno ostaja tudi delo na gastroenterološkem oddelku, kjer je delala okužena sestra.

Ne spreglejte