Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2023,
14.08

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,88

Natisni članek

policija

Torek, 30. 5. 2023, 14.08

11 mesecev

Nove podrobnosti: mami je povedal, kaj se zgodilo, nato pa ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,88
Policija | Foto STA

Foto: STA

"V soboto, 27. maja, okoli 14. ure smo bili obveščeni, da so reševalci napoteni v stanovanje v Mariboru, kjer naj bi bila poškodovana ženska. Za tem smo na OKC prejeli še klic moškega, da je na kraju z reševalci in da je tam tudi moški, ki naj bi pred dvema dnevoma umoril sestro njegove partnerice," so sporočili s PU Maribor.

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti, ki so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je 27-letna ženska, ki je državljanka Srbije, mrtva in da je žrtev kaznivega dejanja. Policisti so osumljencu pred večstanovanjsko zgradbo odvzeli prostost in mu odredili pridržanje, so še sporočili policisti. Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan zaradi prekrška in kaznivih dejanj z elementi nasilja.

policija, policijski avto
Novice 27-letna ženska v Mariboru umrla nasilne smrti

Kaj se je zgodilo?

Policisti so še pojasnili, da je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da sta se 25. maja pozno zvečer v stanovanju hudo sprla žrtev in osumljenec, pri tem pa jo je osumljeni večkrat močno udaril in nato zadavil.

O sporu in pretepu se je v telefonskem pogovoru isti večer zaupal svoji materi, ki ji je naslednje jutro zagotovil, da je vse v redu ter da bo o tem obvestil njene sorodnike. V petek, 26. maja, okoli 12. ure je zaradi poškodbe roke in goleni odšel po zdravniško pomoč, kjer je zatrdil, da se je med sporom s partnerko udaril ob rob postelje, in se okoli 16. ure vrnil v stanovanje.

Naslednji dan okoli 11. ure ju je klicala oškodovankina mama, vendar se na njena klica ni odzval. Okoli 13.30 je oškodovankino mamo poklical nazaj ter ji v pogovoru zatrdil, da njena hčerka spi in da je poškodovana, ker sta se stepla. Mama je poklicala drugo hčerko, ki je s prijateljem, po predhodnem telefonskem pogovoru z osumljenim, odšla na kraj, prav tako pa sta obvestila regijski center za obveščanje, ta pa dispečerski center zdravstva.

Pri sodni obdukciji, ki jo je odredil dežurni preiskovalni sodnik, so bili ugotovljeni očitni znaki davljenja in hude poškodbe glave. Glede časa smrti je patolog podal mnenje, da je nastopila v noči na 26. maj.

Za kaznivo dejanje uboja po 115. členu KZ-1 je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let.

Ne spreglejte