Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2013,
12.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ljudmila Novak vlada koalicija

Sreda, 13. 3. 2013, 12.57

8 let

Novakova si želi, da bi bila nova vlada trdna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednica NSi Ljudmila Novak je pred sejo vlade komentirala nastajanje nove koalicije. Želi si, da bi bila verjetna nova vlada trdna, strankam pa svetuje, naj držijo skupaj.

Novakova ne želi konkretno komentirati neuradnih predlogov za ministrske kandidate, je pa seznanjena z nekaterimi predlogi za možne ministre. Tako si želi, da bi bodoči minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki bo funkcijo prevzel od nje, deloval povezovalno in bi spodbujal pri ohranjanju slovenstva. Novakova si tudi želi, da vlada, če bo sestavljena, ne bi bila manjšinska, ampak trdna "in ne bi vedno spreminjala smeri rešitev". "Najslabše je namreč, če kar naprej spreminjamo koncepte," opozarja predsednica NSi, stranke, ki bo v primeru nove vlade pristala v opoziciji.

"Očitno se ve, da je v energetiki veliko denarja" Novakova je komentirala tudi domnevna nesoglasja DL in PS glede področja energetike ter boj za ministrstvo za infrastrukturo in prostor, pod katerim je trenutno to področje. Po besedah Novakove se "očitno ve, da je v energetiki veliko denarja in imajo stranke zato željo obvladovati to področje". A ob tem opozarja, da bi moral biti cilj "obvladovanja" zlasti to, da to področje dela učinkovito in dobro ter da se dobički ne prelivajo v zasebne ali strankarske žepe.

Vizjak: Verjamem, da je tukaj kar precej interesov To je v odgovoru na vprašanje na novinarski konferenci po seji vlade komentiral tudi minister za delo, družino in socialne zadeve, ki opravlja tekoče posle, Andrej Vizjak. "Verjamem, da je tukaj kar precej interesov in da imajo vplivne energetike tako v Pozitivni Sloveniji kot v Državljanski listi in verjetno si ti obetajo oz. želijo to področje tudi zaradi krepitve tega vpliva," je dejal Vizjak.

Predsednica NSi strankam svetuje, naj držijo skupaj Novakova je bila sicer v preteklosti večkrat kritična prav do ravnanja prvaka DL Gregorja Viranta. Bodočim koalicijskim partnerjem svetuje, naj, ko se bodo enkrat dogovorili o koalicijski pogodbi, držijo skupaj in delujejo enotno. To je, kot pravi, najboljše za vlado in za državo.

Novakova obžaluje, da Šušteršič v DL "nima več besede" Predsednica NSi tudi obžaluje, da podpredsednik DL Janez Šušteršič v DL "nima več besede". Po njenih ocenah je bila namreč Šušteršičeva finančna politika zelo dobra. "Tu se opaža, da DL pogosto spreminja smeri," je še dodala.

Ne spreglejte