SiolNET. Novice Slovenija
1,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova velika pridobitev v Luki Koper #video

1,13

termometer

V Luki Koper so odprli nov privez ro-ro v tretjem bazenu, ki bo prilagojen avtomobilskim ladjam. Investicija je vredna 6,3 milijona evrov, gre pa za prvi novi privez v pristanišču po letu 2009. Odprtja se je v Kopru udeležil tudi infrastrukturni minister Jernej Vrtovec.

Luka Koper Posel danes Skupina Luka Koper lani s tretjino nižjim čistim dobičkom

Nov privez na severnem delu tretjega bazena bo Luka Koper uporabljala za privezovanje ladij za prevoz avtomobilov. Ladje bodo s krmo naslonjene na novozgrajeno armiranobetonsko ploščo, z bokom pa na pet odbojnikov, ob katerih bo tudi mostiček za peš dostop privezovalcev, so projekt po pisanju STA na spletni strani opisali v Luki Koper.

Privez ro-ro bo razbremenil promet

Novi privez ro-ro bo, kot so še poudarili, razbremenil promet v prvem bazenu, kjer so predvidene obsežne investicije za potrebe kontejnerskega terminala. Poleg tega bo novi privez bliže površinam, ki so namenjene skladiščenju avtomobilov, kar bo skrajšalo transportne poti od ladje do skladišča ter s tem zmanjšalo operativne stroške in obremenitev okolja, navaja STA.

V drugi fazi bodo privez tudi dogradili in posodobili, česar bodo veseli v Slovenski vojski. Severna stran odbojnikov bo namreč namenjena plovilom Slovenske vojske, ki bodo tako končno dobila stalen privez, in to v bližini ankaranske vojašnice, še piše STA.

rokovanje pogodba Posel danes Drugi tir: 2TDK in NLB podpisala pogodbo, vredno 112,5 milijona evrov

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin