SiolNET. Novice Slovenija
3,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Minister za finance odstopil

3,60

termometer

Marjan Šarec. Andrej Bertoncelj.
Foto: STA

Finančni minister Andrej Bertoncelj je odstopil s položaja. Kot razlog za odstop je navedel strokovne razloge, vendar je bil glavni vzrok za njegovo odločitev najverjetneje predlog ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Bertoncelj je zakonu nasprotoval, ker naj bi prinašal proračunska tveganja. Po odstopu Bertonclja je odstopno izjavo podal tudi premier Marjan Šarec. 

Čakalne vrste Novice To je predlog, ki je slovensko politiko razdelil kot že dolgo ne

"Ves čas sem deloval strokovno in transparentno in si prizadeval za ukrepe v smeri povečanja blaginje vseh generacij naših ljudi ter srednjeročne finančne vzdržnosti," je Andrej Bertoncelj navedel v odstopni izjavi.

Razlogov za to odločitev ni pojasnil, je pa v okviru ukinjanja dopolnilnega zavarovanja v preteklih dneh večkrat opozoril, da finančno ministrstvo nasprotuje bianco menici kritja izgub zdravstvene blagajne iz proračuna in predlogu, ki je po višini in časovno neomejen.

Kot je v četrtek sporočil skupaj z državnimi sekretarji, lahko podprejo samo jasno opredeljen, javnofinančno vzdržen predlog "do največ deset milijonov evrov na leto iz državnega proračuna", poroča STA.

državni zbor parlament Novice Bo koalicija zagotovila zadostno podporo za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin