SiolNET. Novice Slovenija
4,75

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Nova nesreča za Pipistrelovo letalo

4,75

termometer

Letališče Portorož
Foto: STA

Na portoroškem letališču se je v torek malo pred poldnevom zgodila letalska nesreča, v kateri pa ni bil nihče poškodovan. V letalu, v katerem sta bila poleg pilota še dva potnika, se niso odprla kolesa, tako da je pristalo na trupu. Letališče je bilo dobro uro zaprto za promet, so pojasnili na Policijski upravi Koper.

O dogodku je bil obveščen tudi preiskovalec letalskih nesreč iz agencije za civilno letalstvo, ki je naročil, naj se letalo umakne s steze.

Letalo je okoli 20 minut prej vzletelo z letališča v Sečovljah ter naredilo panoramski polet do Kopra in Umaga. Ob vrnitvi je pilot na podlagi vseh potrebnih dovoljenj kontrole letenja pristal, a ker se kolesa na letalu niso spustila, je pristal na trupu letala in se ustavil na letališki stezi. Pri tem sta se poškodovala propeler in spodnji del trupa letala.

Vzrok nesreče še ni znan

Kot poročajo Primorske novice, je šlo za letalo pipistrel panthera 152, katerega lastnik je bil pilot, vsi trije udeleženci v nesreči pa naj bi bili tuji državljani.

11221421 Novice Na Norveškem zasilno pristalo Pipistrelovo letalo

Za zdaj še ni znano, ali je bil vzrok nesreče letala s slovensko registrsko oznako človeški dejavnik ali tehnična okvara, vzrok nesreče pa ugotavlja preiskovalec letalskih nesreč. Po poročanju letalskega portala Sierra5.net vremenskih vplivov na dogodek glede na uradne podatke ni bilo.

Po nesreči je posredovala tudi gasilsko-reševalna služba z gasilskim vozilom in šestčlansko posadko, po neuradnih informacijah Primorskih novic pa naj bi bila škoda ocenjena na okoli 40 tisoč evrov.

Komentarji

9

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • grapar / 11.09.2019. ob 19:00 +2 0

  Publiciteta ima dve strani kovanca, enkrat paše, drugič ne. Kar je pa res pomembno je to, da je uničeno tisto kar je nadomestljivo, človeška življenja pa so ostala nedotaknjena.

  +2 0
 • DamDam / 11.09.2019. ob 21:05 0 0

  Pilot ima v dvojno, med seboj nepovezano javljanje , ko se kolesa zaklenejo. Če bi vedel, da se kolesa niso zaklenila v odprtem položaju, bi to javil kontroli, verjetno pa bi pristajal na travnati del steze. Vsekakor bi bil vzrok nesreče že jasen. Glede na to, da je šel kar na pristajanje, predvidevam, da je pozabil izvleči kolesa.Se zgodi, če ne upoštevaš tako imenovane ček-liste...

  0 0
 • uporabnik51 / 11.09.2019. ob 19:18 0 0

  Upam, da ne gre za kakšne serijske napake. Škoda bi bilo dobrega imena firme.

  0 0
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin