SiolNET. Novice Slovenija
1,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova ekološka katastrofa: odpadno blato tudi v Šentjurju

1,14

termometer

Odpadno blato Hoče
Takšno stanje je bilo v začetku meseca v Pivoli v občini Hoče - Slivnica. Foto: STA

Policisti so bili včeraj obveščeni, da je neznani voznik na območju Šentjurja nelegalno odložil okrog 20 kubičnih metrov odpadnega blata, ki verjetno izvira iz čistilnih naprav. Predvidevajo, da je neznanec blato odvrgel v maju.

 

Blato je neznanec odložil na travnati površini ulice Leona Dobrotniška, nasproti industrijske cone Bohor.

Policisti domnevajo, da blato izvira iz čistilnih naprav, tja pa naj bi ga neznanec pripeljal med 10. in 21. majem.

"Ker gre za hujši poseg v ekosistem v naravnem okolju, intenzivno zbiramo obvestila o kaznivem dejanju po 332. členu kazenskega  zakonika-1, obremenjevanje in uničevanje okolja," so sporočili s policije.

Podoben primer so obravnavali že v začetku maja, ko je neznanec večjo količino odpadnega blata odložil na območju Dramelj. Tudi v tem primeru preiskava intenzivno poteka.

Policisti pozivajo morebitne očividce oziroma vse, ki karkoli vedo o tej zadevi, da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Šentjur ali na interventno številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.

Čistilna naprava Ptuj Novice Blato bi lahko bilo iz ptujske čistilne naprave: Tovornjakom pogodbenika ne sledimo #video

Včeraj 18 hišnih preiskav zaradi ekološke katastrofe na območju Pivole

Čistilna naprava Ptuj Foto: STA V zadnjih dneh je bila v povezavi z nelegalnim odlaganjem odpadnega blata iz čistilnih naprav glavna zgodba dogodek na območju Pivole. Tam so za zdaj še prav tako neznanci odvrgli najmanj 200 kubičnih metrov odpadnega grezničnega blata, ki naj bi izviralo iz komunalnega podjetja Ptuj.

Včeraj je na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Ljubljane potekalo 18 hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil.

Kot še dodaja časnik, naj bi vozniki za prevoz dobili po sto evrov, v svoj zagovor pa naj bi navedli, da so mislili, da vozijo slabo zemljo in ne odpadnega blata. Pred vsako vožnjo tovornjakov pa naj bi se moški z Dravskega polja, prepričal, da jih pri tem početju nihče ne opazuje, še piše Večer. Več si lahko preberete tukaj.

Odstranjevanje komunalnega blata v Hočah Novice V 18 hišnih preiskavah pridržali šest oseb

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin