Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 6. 2021,
12.29

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

15

Natisni članek

kriminalistična preiskava Hoče - Slivnica komunalno blato

Četrtek, 17. 6. 2021, 12.29

2 leti, 10 mesecev

V 18 hišnih preiskavah pridržali šest oseb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

15

Odstranjevanje komunalnega blata v Hočah | Foto STA

Foto: STA

V zvezi z nelegalno odloženim blatom na območju Pivole kriminalisti policijskih uprav Maribor, Celje in Ljubljana od srede izvajajo operativne aktivnosti, med drugim na podlagi odredb sodišča 18 hišnih preiskav, ki nekatere še niso zaključene. Skupno je bilo pridržanih šest oseb, dvema osebama je bilo pridržanje že odpravljeno.

Kriminalisti na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Ljubljana izvajajo 18 hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Pri preiskavah kriminalisti iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka zoper več osumljencev, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Čistilna naprava Ptuj
Novice Blato bi lahko bilo iz ptujske čistilne naprave: Tovornjakom pogodbenika ne sledimo #video

Spletni Večer poroča, da naj bi po neuradnih informacijah pridržali štiri voznike tovornjakov ter direktorja dveh podjetij, ki naj bi bili odgovorni za prevoz odpadnega blata. Šlo naj bi za dobro organizirano dejavnost, ki je trajala dalj časa. S tovornjaki naj bi odpadno blato odvažali na odročne kraje, tako za več ton tega blata ni zabeleženo, kje je končalo.

Vozniki za vsak prevoz prejeli sto evrov

Kot še dodaja časnik, naj bi šoferji za prevoz dobili sto evrov, v svoj zagovor pa naj bi bili navajali, da so mislili, da vozijo slabo zemljo in ne odpadnega blata. Pred tovornjaki naj bi bil sicer pred vsako vožnjo moški z Dravskega polja, ki naj bi se prepričal, da jih pri kriminalnem početju nihče ne opazuje, še piše Večer.

Na območju Pivole v občini Hoče-Slivnica so delavci krškega podjetja Kostak v začetku tedna začeli odvažati nedavno nelegalno odloženo blato. Zahtevna sanacija bo po napovedih potekala vsaj mesec dni, saj pri odvažanju materiala ne gre samo za odloženo komunalno blato, pač pa tudi za zemljino in kamenje.

Ne spreglejte