Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2024,
17.11

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

Natisni članek

Darko Malić lažni profili Santos Brazilija

Četrtek, 11. 1. 2024, 17.11

3 mesece, 2 tedna

Nov zasuk v brazilski zgodbi: kdo je v resnici Darko Malić?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84
Santos, Brazilija, mesto | Brazilec Costa Neri (ki se je izdajal za Hrvata Malića) v teku policijske preiskave ni hotel izdati gesla za odklepanje svojega pametnega telefona. | Foto Shutterstock

Brazilec Costa Neri (ki se je izdajal za Hrvata Malića) v teku policijske preiskave ni hotel izdati gesla za odklepanje svojega pametnega telefona.

Foto: Shutterstock

Z umorom srbskega državljana Darka Geislerja, ki so ga v brazilskem mestu Santos umorili v petek zvečer vpričo njegove žene in sina, so brazilski mediji povezali aretacijo Hrvata Darka Malića, ki naj bi bil vpleten v preprodajo mamil v istem mestu. Zdaj se je, podobno kot pri Geislerju, izkazalo, da Malić ni hrvaški državljan, ampak Brazilec s ponarejenim hrvaškim potnim listom in pravim imenom Fabian Costa Neri, poroča srbski Kurir.

Fabiana Costo Nerija, ki se je izdajal za Darka Malića, so brazilske oblasti v Santosu aretirale 6. januarja, le dan po krutem umoru srbskega državljana Darka Geislerja Nedeljkovića, ki se je zgodil vpričo njegove žene in otroka. Geisler je bil domnevni član škaljarskega kriminalnega klana in se je izdajal za Slovenca, je poročal srbski Kurir.

Costo Nerija so aretirali zaradi preprodaje mamil, podatki z njegovega telefona pa bi lahko razkrili, ali je povezan z umorom Srba 5. januarja v Santosu. Na lažni osebni izkaznici Darka Malića je navedeno, da je bila izdana 6. februarja 2019, 19. junija 2017 pa naj bi bil tudi datum njegovega vstopa na Hrvaško, poročajo brazilski mediji.

Santos, Brazilija, mesto
Novice Dan po umoru srbskega morilca v brazilskem mestu aretirali Hrvata

Neri ni želel izdati gesla za odklepanje telefona

Po navedbah brazilske policije so Costo Nerija aretirali med hišno preiskavo v soseski Caminho da Capela. Kurir poroča, da je Neri spal, ko so agenti vdrli na posestvo. Med preiskavo so zasegli okoli 190 gramov hašiša, mobilni telefon, tablico, nekaj denarja, tehtnico za natančno merjenje, hrvaško osebno izkaznico in vizitke z imenom Darko Malić.

Neri v teku policijske preiskave ni hotel izdati gesla za odklepanje svojega pametnega telefona, vendar je sodišče odobrilo kršitev zaupnosti elektronske opreme, ki je trenutno v postopku. Glede na razkrite podatke bi lahko preiskava razkrila nove podrobnosti.

Spomnimo ...

V petek je bil v Santosu vpričo svoje žene in sina večkrat ustreljen 43-letni Slovenec, za katerega se je izkazalo, da ni bil slovenski državljan, temveč Darko Geisler Nedeljković, Srb iz Pančeva, domnevni član škaljarskega kriminalnega klana. Hrvata Darka Malića, za katerega pa se je izkazalo, da je brazilski državljan s ponarejenim hrvaškim potnim listom in pravim imenom Fabian Costa Neri, pa so brazilski organi aretirali dan po tem, na pravoslavni božič 6. januarja, osumljen pa naj bi bil vodenja kriminalne združbe, ki je v Santosu prodajala mamila, poroča srbski Kurir.

Darko Geisler Nedeljković, morilec, Srbija, Brazilija
Novice V Braziliji umorjeni moški je bil srbski morilec s ponarejenim slovenskim potnim listom #video

 

Ne spreglejte