Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 1. 2024,
12.45

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

umor Slovenec Santos streljanje Sao Paulo

Sreda, 10. 1. 2024, 12.45

3 mesece, 2 tedna

V Braziliji umorjeni moški je bil srbski morilec s ponarejenim slovenskim potnim listom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Darko Geisler Nedeljković, morilec, Srbija, Brazilija | Triinštiridesetletni moški naj bi bil član škaljarskega klana. | Foto MUP Srbije

Triinštiridesetletni moški naj bi bil član škaljarskega klana.

Foto: MUP Srbije

V brazilskem mestu Santos, ki leži v bližini São Paula, naj bi bil pred očmi svojega štiriletnega sina in žene večkrat ustreljen 43-letni Slovenec, za katerega se je izkazalo, da ni bil slovenski državljan, temveč Darko Geisler Nedeljković, Srb iz Pančeva, domnevni član škaljarskega kriminalnega klana, za katerega so po poročanju srbskega Blica domnevali, da je mrtev že deset let.

Kot so poročali brazilski mediji, je ubiti moški v brazilskem mestu delal kot mizar, sosedje pa so o njem povedali, da je bil tihe narave in zadržan. Po poročanju brazilskega portala G1 je z ženo in sinom živel v trinadstropni stavbi na ulici Rua São José v soseski Embaré.

Umor se je zgodil v petek zvečer okoli 19.46, ko se je Nedeljković z ženo in štiriletnim sinom, ki ga je vozil v otroškem sedežu na kolesu, vračal proti domu. V nekem trenutku je izza njegovega hrbta pritekel neznani moški in ga večkrat ustrelil. Otrok je pri tem skupaj s kolesom padel na tla, na pomoč mu je priskočila mati. Storilec je v žrtev izstrelil najmanj tri naboje, je vidno na posnetku.

Nedeljković je v Braziliji uporabljal lažno identiteto s ponarejenim slovenskim potnim listom z imenom Dejan Kovač.

Brazilski mediji so objavili posnetek nadzorne kamere:

Na posnetku je mogoče videti, kako osumljenec po strelih pobegne s kraja dogodka. Do moškega naj bi po poročanju brazilskih medijev reševalci prispeli, ko je bil še živ, a ga nato na urgenci niso mogli rešiti.

Center pravosodne policije Santosa (CPJ) je primer registriral kot umor.

Špekulacije o njegovi smrti

V medijih so dlje časa ugibali, da Nedeljković ni več živ, potem ko se je leta 2014 po umoru Andrije Mrdaka, tesnega sodelavca prav tako umorjenega vodje barovske skupine Armina Muse Osmanagića, za njim izgubila vsaka sled. Na posnetku s prizorišča Mrdakovega umora je razvidno, da si je Nedeljković ranil nogo, medtem ko je poskušal stopiti na motor, s katerim je s pomagačem odšel v neznano smer, še poroča srbski portal.

Policija sumi, da je osumljenemu še isti dan po kaznivem dejanju uspelo pobegniti v Bosno in Hercegovino, a je bil huje ranjen, zaradi česar so sumili, da ni več živ.

Nedeljković je bil povezan z več kriminalnimi združbami v Srbiji ter Bosni in Hercegovini.

Brazilska policija | Foto: Shutterstock Brazilska policija Foto: Shutterstock

Plačani morilec vpleten v likvidacijo v Nikšiću

Po navedbah črnogorske policije naj bi bil Nedeljković vpleten tudi v likvidacijo Vidaka Vorotovića iz Nikšića 15. decembra 2012. Morilec ga je ustrelil v glavo in prsni koš, ko je sedel v svojem audiju A8 na parkirišču pred avtobusno postajo. Črnogorska policija je nato sporočila, da naj bi bil Pančevac vpleten še v druga kazniva dejanja.

Kot navaja srbska policija, naj bi bil Nedeljković tudi najeti morilec zemunskega klana, ki naj bi ga vodil Luka Bojović.

Oscar Pistorius
Novice Po umoru parnerke Pistorius po 11 letih na prostosti
Benjamin Kiplagat
Sportal Afriški atlet žrtev krutega umora
Ne spreglejte