Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 1. 2024,
22.41

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,63

Natisni članek

Santos Hrvati Srbi umor Brazilija

Sreda, 10. 1. 2024, 22.41

3 mesece, 3 tedne

Dan po umoru srbskega morilca v brazilskem mestu aretirali Hrvata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,63
Santos, Brazilija, mesto | Dan po umoru srbskega državljana Darka Geislerja Nedeljkovića v brazilskem mestu Santos so v istem mestu prijeli hrvaškega državljana Darka Malića, enega od domnevnih vodij kriminalne združbe. | Foto Shutterstock

Dan po umoru srbskega državljana Darka Geislerja Nedeljkovića v brazilskem mestu Santos so v istem mestu prijeli hrvaškega državljana Darka Malića, enega od domnevnih vodij kriminalne združbe.

Foto: Shutterstock

Dan po umoru srbskega državljana Darka Geislerja Nedeljkovića v brazilskem mestu Santos, ki je bil domnevni član škaljarskega kriminalnega klana in se je izdajal za Slovenca, je policija v istem mestu aretirala moškega, 42-letnega hrvaškega državljana Darka Malića, ki naj bi bil vpleten v preprodajo mamil.

Hrvata Darka Malića so aretirali na pravoslavni božič 6. januarja, osumljen pa naj bi bil vodenja kriminalne združbe, ki je v Santosu prodajala mamila, poroča srbski Kurir.

zaseg predmetov Hrvata v Braziliji | Foto: Divulgação/Polícia Civil Foto: Divulgação/Polícia Civil Po navedbah brazilske policije so Malića aretirali med hišno preiskavo v soseski Caminho da Capela. Kurir poroča, da je Malić spal, ko so agenti vdrli na posestvo. Med preiskavo so zasegli okoli 190 gramov hašiša, mobilni telefon, tablico, nekaj denarja, tehtnico za natančno merjenje, hrvaško osebno izkaznico in vizitke na ime Darko Malić. Maliću so odvzeli prostost, zasežena mamila ter telefon in tablico pa poslali na forenzično preiskavo.

Brazilski mediji o morebitni povezavi med likvidacijo Geislerja in prijetjem Malića ne poročajo

Brazilski mediji niso navedli, ali je aretacija Malića povezana z likvidacijo Darka Geislerja iz Pančeva, ki so ga noč pred aretacijo hrvaškega državljana likvidirali v Santosu pred očmi njegove žene in otroka.

Preiskava umora Geislerja še poteka, brazilska policija pa ne izključuje možnosti, da je bil motiv za okrutno likvidacijo maščevanje.

Geisler, s pravim priimkom Nedeljković, je v Braziliji uporabljal lažno identiteto s ponarejenim slovenskim potnim listom z imenom Dejan Kovač. Po poročanju srbskih medijev so zanj domnevali, da je mrtev že deset let.

Darko Geisler Nedeljković, morilec, Srbija, Brazilija
Novice V Braziliji umorjeni moški je bil srbski morilec s ponarejenim slovenskim potnim listom #video

Črna gora je za Geislerjem leta 2014 razpisala tiralico zaradi suma, da je sodeloval pri umoru Andrija Mrdaka pred vrati zapora Spuž v Podgorici. Mrdaka, ki je bil tesen sodelavec prav tako umorjenega vodje barovske skupine Armina Muse Osmanagića, so tako kot Geislerja ubili vpričo njegove žene.

Ime Geislerja oziroma Nedeljkovića se je pojavljalo tudi pri drugih umorih oziroma likvidacijah ter povezovalo z več kriminalnimi združbami v Srbiji ter Bosni in Hercegovini.

Geislerjeva žena naj ne bi poznala njegove preteklosti

Geislerja so umorili v petek, 5. januarja, okoli 19.46, ko se je z ženo in štiriletnim sinom, ki ga je vozil v otroškem sedežu na kolesu, vračal proti domu. V nekem trenutku je izza njegovega hrbta pritekel neznani moški in ga večkrat ustrelil. Otrok je pri tem skupaj s kolesom padel na tla, na pomoč mu je priskočila mati. Storilec je v žrtev izstrelil najmanj tri naboje.

"Kar se je zgodilo v njegovem prejšnjem življenju, ni moja stvar. Moj sin je izgubil očeta, o njem vem samo to, kakšen je bil, ko smo živeli kot družina," je povedala žena umorjenega Geislerja, 34-letna Brazilka, ki je bila očividka moževega umora.

Oscar Pistorius
Novice Po umoru parnerke Pistorius po 11 letih na prostosti
Ne spreglejte