SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nov udarec za Levico. Pomemben član jim je odletel h Golobu.

10

termometer

Lenart Žavbi | Lenart Žavbi je prestopil k stranki Gibanje Svoboda. | Foto: Twitter
Lenart Žavbi je prestopil k stranki Gibanje Svoboda. Foto: Twitter

Vidni član stranke Levica Lenart Žavbi je prestopil v tabor Roberta Goloba. "Drži, stranki se je pridružil Lenart Žavbi, ki sodeluje z nami pri pripravah na volitve," so nam sporočili iz Gibanja Svoboda. Za odziv smo prosili tudi Levico, ki pa nam še ni poslala odgovora. Objavili ga bomo, takoj ko ga prejmemo.

Lenart Žavbi je sicer sin Aleksandra Lucuja, kolumnista Nedeljskega dnevnika.

Violeta Tomić Novice Tomićeva: Najljubši šport Levice je brcanje človeka, ko je na tleh #video

V Levici, ki jo vodi koordinator Luka Mesec, se v zadnjem obdobju soočajo z več odhodi pomembnih članov. 

Stranko Levica je januarja zapustila poslanka Violeta Tomić. To je bila po prestopih Franca Trčka in Željka Ciglerja v stranko SD že tretja poslanska izguba v tem mandatu. Ostalo jih je še šest.

Po treh poslancih je Levico Luke Mesca zapustil še eden od pomembnih članov stranke. | Foto: STA Po treh poslancih je Levico Luke Mesca zapustil še eden od pomembnih članov stranke. Foto: STA

Besedni spopad Sukičeve in Tomićeve

Da stanje v stranki ni rožnato, je razkril tudi besedni spopad na družbenem omrežju Facebook, ki sta ga uprizorili poslanki Nataša Sukič in Tomićeva.

Sukičeva je z objavo, ki jo je naslovila Politično kameleonstvo, stopila na žulj Tomićevi. Zapisala je, da razume prestopanje poslancev med levo-liberalnimi strankami, kjer po njenih besedah praktično ni programskih razlik, le anomalije tipa SMC. Niti malo pa ji, kot je zapisala, niso razumljiva prehajanja izvoljencev ljudstva med DeSUS in SNS ali med DeSUS in NSi ali med Levico in SD.

"Kako za vraga boš dosledno zastopal svoja načela in vrednote demokratičnega socialista v socialnodemokratski stranki ali celo kakšni liberalni stranki?!" je zapisala Sukičeva. Dodala je, da tovrstno konvertitstvo oziroma kameleonstvo govori izključno o človeku samem, "o njegovi načelnosti, zavezanosti k stvari, o kredibilnosti, ki je vse prej kot to".

Tomićeva: Najljubši šport Levice je brcanje človeka, ko je na tleh

Tomićeva ji je odgovorila: "Suki, NEHAJ!!! Se ti ne zdi, da si kdaj lahko tudi tiho?? Predvsem, če nisi vprašana? To pljuvanje po Željku (Ciglerju, op. p.) je samo dokaz, da je imel tehtne razloge za prestop iz stranke, katere najljubši šport je brcanje človeka, ko je na tleh. Glede na to, da to veš, bi bilo res korektno in pošteno molčati."

Levica Violeta Tomić Novice Tomićeva: Levica je daleč od tega, kar smo na začetku gradili Miha Kordiš Novice Po Tomićevi in Jerkičevi še Kordiš: Dragi narod, nategnili so te Violeta Tomić Novice Violeta Tomić po boju s covid-19: jemala je tudi zdravila za parazite pri živalih

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin