Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 1. 2022,
8.40

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

139

Natisni članek

Volitve 2022

Četrtek, 20. 1. 2022, 8.40

2 leti, 3 mesece

Tomićeva: Najljubši šport Levice je brcanje človeka, ko je na tleh #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

139

Stranko Levica je včeraj zapustila še poslanka Violeta Tomić. To je po prestopih Franca Trčka in Željka Ciglerja v stranko SD že tretja izguba v tem mandatu. V parlamentu je tako Levica izgubila že tretjino poslancev, trenutno jih ima šest. Da stanje v stranki ni rožnato, dokazuje tudi včerajšnji besedni spopad na družbenem omrežju Facebook, ki sta ga uprizorili poslanki Nataša Sukič in Tomićeva.

Sukičeva je z objavo, ki jo je naslovila Politično kameleonstvo, stopila na žulj Tomićevi. Sukičeva je zapisala, da razume prestopanje poslancev med levo-liberalnimi strankami, kjer praktično ni programskih razlik, so le anomalije tipa SMC. Niti malo pa ji niso razumljiva prehajanja izvoljencev ljudstva med DeSUS in SNS ali med DeSUS in NSi ali med Levico in SD.

"Kako za vraga boš dosledno zastopal svoja načela in vrednote demokratičnega socialista v socialnodemokratski stranki ali celo kakšni liberalni stranki?!" je zapisala Sukičeva. Dodala je, da tovrstno konvertitstvo oziroma kameleonstvo govori izključno o človeku samem. O njegovi načelnosti, zavezanosti k stvari, o kredibilnosti, ki je vse prej kot to.

Tomićeva ji je ostro odgovorila: "Suki, NEHAJ!!! Se ti ne zdi, da si kdaj lahko tudi tiho?? Predvsem, če nisi vprašana? To pljuvanje po Željku (Ciglerju, op. p.) je samo dokaz, da je imel tehtne razloge za prestop iz stranke, kateri najljubši šport je brcanje človeka, ko je na tleh. Glede na to, da to veš, bi bilo res korektno in pošteno molčati," je zapisala Tomićeva.

Spopad Nataše Sukič in Violete Tomić na Facebooku | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Objava Sukičeve danes zjutraj na Facebooku ni bila več dostopna.

Tomićeva: Levica je daleč od tega, kar smo na začetku gradili

Tomićeva je po včerajšnjem odhodu iz Levice dejala, da "je stranka daleč od tega, kar smo na začetku gradili". Kot je poudarila, se kažejo medgeneracijske razlike v razmišljanju in delovanju, ki so predvsem v času epidemije covid-19 šle čez mejo njene tolerance.

Levica Violeta Tomić
Novice Tomićeva: Levica je daleč od tega, kar smo na začetku gradili

V Levici so njen odhod komentirali z besedami, da so v preteklih dneh z njo opravili nekaj pogovorov in sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več mogoče.

Vatovec: Enostavno smo ugotovili, da ne moremo priti na skupni imenovalec

Vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec je danes še v živo komentiral izstope poslancev Levice v zadnjih dneh. Kot je pojasnil, je stranka v fazi zaključevanja evidentiranja kandidatov, nekateri poslanci pa nimajo poravnanih vseh obveznosti. S poslanko Violeto Tomić pa po njegovih besedah pri nekaterih stališčih niso našli skupnega imenovalca.

V stranki sicer v teh dneh zaključujejo postopek evidentiranja kandidatov za volitve v DZ, ob tem pa se je izvršni odbor stranke po besedah Vatovca soočil s tem, da nimajo izpolnjenih vseh obveznosti do stranke. Kot je potrdil, je prav zaradi tega prejšnji teden iz stranke izstopil poslanec Željko Cigler, s Tomićevo pa da so se že dalj časa pogovarjali o določenih razhajanjih v posameznih stališčih, predvsem tistih, ki so bila najbolj očitna v času epidemije covida-19. "Skupaj smo prišli do ugotovitve, da enostavno ne gre več naprej," je dejal Vatovec.

 

Ne spreglejte