SiolNET. Novice Slovenija
8,61

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ana Lukner na robu solz: "Nikoli ne bi smeli dopustiti, da pademo tako nizko" #video

8,61

termometer

Ana Lukner Roljič
Foto: Mediaspeed

Ustanoviteljica dobrodelnega sklada Anina zvezdica je na svojem profilu na Facebooku delila video, v katerem kritizira stanje v državi in pove, da še zdaleč nismo druga Švica.

Ana Lukner Roljič, ustanoviteljica dobrodelnega sklada Anina zvezdica, s katerim zbira hrano za socialno ogrožene družine, je na Facebooku objavila video, v katerem je delila svoje zaskrbljene misli o stanju v državi ter spregovorila o tem, da v desetih letih, odkar obstaja njen sklad, ni videla nobenega gospodarskega napredka, kakršen bi se moral zgoditi že zdavnaj.

"Vsak dan sem zelo zaskrbljena, žalostna," začne. Pravi, da njen sklad dnevno prejme več kot sto prošenj za pomoč, ter da jo ob tem iz dneva v dan skrbi, kako bodo lahko pomagali vsem. "Vedno poslušamo o tej gospodarski rasti ... Kako, kje? Mi kot tako imenovana druga Švica smo še daleč daleč od tega. Zakaj? Ker je naš ves sistem po vseh segmentih gnil, od temeljev naprej gor. Gnil!"

Sistem socialne pomoči ne funkcionira in ni pravično porazdeljen in bi ga morali zgraditi z nule kot še marsikatere druge stvari.

Vem, da je video dolg, in vem, da govorim malce zmedeno, ampak govorim iz srca. Skrbi me, hudo mi je in po 10 letih Anina zvezdica/Ana's little star se mi para srce, da vsak dan slisim, vidim ter prebiram toliko zalostnih zgodb druzin, ki zivijo prakticno povsod okrog nas. Tukaj nekaj ne stima. Ze dolgo ne stima. Obstajajo mostovi cez ta ''prepad'', ki pa nimajo smisla, niso dovolj trdni in kot taki ne bodo obstali. Večkrat obstaja tudi praznina med nami, ni iskrenih pogledov, ni posluha in ni ljubečega objema ..... vse to pa nujno potrebujemo, da bodo stvari drugačne, boljše. Vse se začne v nas samih, v srcu ..... Poglejte video do konca. Glejte z ljubeznijo. Objem vsem💛🌟 #truhoma

Posted by Ana Lukner Roljič on Monday, November 11, 2019


Dodaja, da zato ne verjame v naš sistem, in meni, da bi ga morali znova zgraditi ljudje, ki so neobremenjeni, sproščeni in niso povezani s strici iz ozadja. "Tako bi bila situacija v nekaj letih - še prej - absolutno boljša. Nikoli ne bi smeli dopustiti, da pademo tako nizko, kakor smo."

V zadnjem delu videa jo skoraj oblijejo solze, ko govori o tem, kaj je videla na lastne oči, v kakšnih pogojih živijo nekateri otroci v Sloveniji. Nato je še pozvala "ta glavne", naj se kdaj oglasijo v njenem skladu in končno kaj naredijo.

Preberite tudi:

Jabolko navdiha 2019 Novice Pahor podelil priznanja za srčnost in dobrodelnost #video #foto Kris pred odhodom v ZDA. Novice Fotozgodba: kako se je Kris odpravil na najpomembnejšo pot v življenju

Komentarji

25

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • zargea1 / 12.11.2019. ob 11:52 +15 - 1

  Nisem sicer v stanju, da bi še drugim pomagal, saj se prebijam iz meseca v mesec, pa vendar pozdravljam, da se nekdo kot Ana Lukner izpostavi za reveže in pove onim domišljavcem na čelu z Šarcem, da so v bistvu nesposobni, da bi v tej državi kaj naredili, da primerov ki jih opisuje Ana ne bi bilo!

  +15 - 1
 • Nichiren / 12.11.2019. ob 10:57 +14 - 2

  osnovno vprašanje za vsakega zemljana bi moralo biti;"koliko denarja še potrebujem do konca življenja da bom srečen".eni so nagrabili za pet ali več generacij,eni pa ne vedo ali bodo jutri jedli kaj.nisem za egalitarni socializem,vendar naj bi vsak imel možnost da zasluži za dostojno življenje in starost.

  +14 - 2
 • DKR / 12.11.2019. ob 14:55 +9 0

  Ano poznam že dolga leta in lahko rečem, da je čudovita, topla oseba, ki je preko svoje fundacije Anina zvezdica pomagala tisočim, ampak res tisočim in vsi ,ki smo ob tem pomagali smo delali brezplačno in z velikim veseljem.

  +9 0
delitve: 191
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin