Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2022,
6.25

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

2

Natisni članek

padavine obala morje sneg poplave vreme

Sreda, 23. 11. 2022, 6.25

1 leto, 5 mesecev

V Piranu spet sirena pred poplavami, gasilci v pripravljenosti #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

2

poplavljanje morja, Obala, poplave | Danes med 7. in 10. uro bo morje ob plimi poplavilo nižje ležeče dele obale. | Foto Občina Izola

Danes med 7. in 10. uro bo morje ob plimi poplavilo nižje ležeče dele obale.

Foto: Občina Izola

V Piranu se je danes ob 6.54 oglasila sirena z opozorilom pred možnostjo poplavljanja morja. Nekaj po 7.30 je morje začelo prelivati obalo na mestih, ki so pogosto pod vodo. Najvišja astronomska plima je napovedana ob 8.19. Gasilci sicer ne pričakujejo ponovitve torkovih težav.

Kot je povedal vodja intervencije Gorazd Lazar, so gasilci tudi danes v pripravljenosti in so na Tartinijevem trgu postavili baražo. Zdaj čakajo, ali se bo gladina vode še malenkost povišala.

Zaradi vetra in drugih dejavnikov lahko voda doseže najvišjo raven tudi malo pred časom najvišje astronomske plime ali po njem.

V torek zvečer plima ni povzročila večje škode. Tudi burja se je čez noč ob obali umirila in piranskim gasilcem ni bilo treba posredovati.

V torek je v Piranu voda premikala avtomobile in zalila več pritličnih stanovanj in lokalov. Na obalne ulice se je razlila tudi v Izoli in Piranu. Po podatkih mareografske postaje v Kopru je bila torkova dopoldanska plima med petimi najvišjimi od začetka meritev leta 1961.

Padavine se bodo ponoči umirile, v nižinah bo ponekod dež prešel v sneg

Padavine se bodo ponoči na zahodu in jugu države umirile, na vzhodu Slovenije pa bo dež tudi v nižinah ponekod prešel v sneg. Burja na Primorskem bo do sredine noči na izpostavljenih legah v sunkih dosegala hitrost 120 kilometrov na uro, proti jutru pa bo oslabela. 

Na agenciji ocenjujejo, da se bodo razmere proti jutru v večini države umirile, še vedno pa ostaja velika nevarnost poplav na Obali. Morje bi lahko med 7. in 10. uro ob visoki plimi poplavilo nižje ležeče dele obale, so sporočili.

Nevarnost poplav na Obali ostaja | Foto: Občina Izola Nevarnost poplav na Obali ostaja Foto: Občina Izola

Del države je v torek zajel močan veter, ki je največ težav povzročil na Ajdovskem in Obali. Zaradi močnega vetra so priprli koprsko pristanišče. V Piranu je morje ob izjemno visoki plimi zalilo nižje ležeče predele mesta. Ponekod po državi je tudi snežilo, a so po podatkih vremenoslovcev nižine večinoma ostale brez snežne odeje.

Danes dopoldne bodo rahle padavine tudi v vzhodnih krajih ponehale, čez dan se bo od zahoda počasi jasnilo. Veter bo oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. V sosednjih pokrajinah bo sprva oblačno. Padavine se bodo umikale proti vzhodu in od zahoda se bo začelo jasniti. Burja ob severnem Jadranu bo ponehala.

poplavljanje morja, Obala, poplave | Foto: Občina Izola Foto: Občina Izola

V četrtek oblačno

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Po nižinah v notranjosti se bo zjutraj in dopoldne zadrževala megla. Jutranje temperature bodo od -2 do 3, v krajih s snežno odejo okoli -5, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 4 do 10, na Primorskem okoli 13 stopinj Celzija. V sosednjih pokrajinah bo jutri delno jasno, več oblačnosti bo v krajih vzhodno in severno od nas. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla.

V petek bo pretežno jasno, po nižinah bo precej megle.

V noči na soboto se bo oblačnost povečala, v soboto čez dan pa se bo od zahoda delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

poplavljanje morja, Obala, poplave | Foto: Občina Izola Foto: Občina Izola

Novice Izredne razmere v New Yorku: zapadlo dva metra snega, padavine se bodo še okrepile #video #foto
Sneg
Novice Ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Dolenjskem sneži; previdno na cestah
Sneg Ljubljana
Novice Marsikje sneg do nižin, napovedujejo ga več kot 25 centimetrov
Ne spreglejte