Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 11. 2022,
7.55

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

13

Natisni članek

promet promet kidanje snega smrti padavine ZDA vreme sneg

Sobota, 19. 11. 2022, 7.55

1 leto, 5 mesecev

Izredne razmere v New Yorku: zapadlo dva metra snega, padavine se bodo še okrepile #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

13

Nevaren snežni metež je v petek ohromil zahodni in severni del države New York in ponekod je zapadlo več kot 1,5 metra snega. Danes ga pričakujejo še več. Neurju pripisujejo smrt dveh oseb, ki sta umrli med odstranjevanjem snega.

Ameriški meteorologi pojasnjujejo, da je šlo za poseben učinek na vreme, ki ga povzročajo mrzli vetrovi nad toplimi Velikimi jezeri na meji med ZDA in Kanado.

V četrtek se je v ZDA ob padcu temperatur v zvezni državi New York pojavila prva snežna nevihta v letošnji sezoni, precej pred uradnim začetkom zime, 21. decembra. Udarila je z Eriejskega in Ontarijskega jezera ter se v noči na petek še okrepila. 

Zapadlo je okoli meter in pol snega, ponekod še več, smrtne žrtve so najverjetneje posledica srčnih napadov zaradi prenaprezanja ob kidanju snega v močno prizadetem okrožju Erie, poroča ABC News. 

"Nevihta z učinkom jezera" je ves dan povzročala občasne napade močnih padavin, ki naj bi trajala do nedelje, še poroča državna meteorološka služba. Do petka zvečer je meteorološka služba v vasi Orchard Park v okrožju Erie, 25 kilometrov južno od Buffala, namerila 1,7 metra snega.

V naletu udeleženih več kot 20 vozil 

Na nekaterih odsekih avtoceste v zvezni državi New York velja prepoved prometa, so sporočili iz agencije, ki upravlja avtocesto. Zaprli so tudi nekatere odseke večjih avtocest. Na jugozahodu Michigana je državna policija sporočila, da je na avtocesti v okrožju Kalamazoo prišlo do naleta med 20 in 25 vozil, vendar niso poročali o hujših poškodbah.

Zaprli šole, železniške postaje in letališče

Šole so bile zaprte, v četrtek in petek so bile zaprte postaje železnice Amtrak v Buffalu, pri Niagarskih slapovih in Depewu. Številni leti na mednarodno letališče Buffalo Niagara in z njega so bili odpovedani.

Izredne razmere v New Yorku 

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul je v četrtek razglasila izredne razmere za dele zahodnega dela New Yorka, vključno z občinami ob vzhodu jezer Erie in Ontario.

sneg, ZDA | Foto: Reuters Foto: Reuters sneg, ZDA | Foto: Reuters Foto: Reuters sneg, ZDA | Foto: Reuters Foto: Reuters sneg, ZDA | Foto: Reuters Foto: Reuters

Sneg sneženje Ljubljana
Novice Bo z leti snega res vse manj? ARSO opozarja: Pričakujemo lahko tudi do 50 snežnih dni manj.
sneg cesta
Avtomoto Zimske službe samozavestne, nočejo takih prizorov #foto
Ne spreglejte