SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nespoštovanje PCT: inšpektorji zaprli še dve trgovini in bencinski servis

10

termometer

Tržni inšpektorat
Inšpektorji bodo na terenu po Sloveniji tudi v nedeljo. Foto: STA

Tržni inšpektorji so v današnjem poostrenem nadzoru spoštovanja PCT-pogoja zaprli dve trgovini in bencinski servis. Vsem trem so izdali ustne odločbe do odprave nepravilnosti. "Popuščanj ne bo," pravi tržna inšpektorica Martina Gašperlin. Na terenu bodo inšpektorji tudi jutri, je še povedala za naš spletni portal.   

Tržni inšpektorji so na terenu po vsej Sloveniji že ves dan, kjer na različnih lokacijah in pri različnih storitvah preverjajo spoštovanje PCT-pogoja. 

"Zaprli smo trgovino KIK v Ilirski Bistrici, trgovino Tedi v Luciji in bencinski servis Petrol v Izoli," nam je potrdila v. d. glavne tržne inšpektorice Martina Gašperlin.

Nimajo osebe, ki bi preverjala PCT-pogoj pri strankah

V trgovini Tedi na primer, nam je še pojasnila Gašperlinova, ni bilo mogoče, da bi nekdo na vhodu pred trgovino pri strankah preverjal PCT-pogoj. "Zaposlena je vrata trgovine enostavno zaklenila," je še dodala.

Podobno je bilo tudi na Petrolovem bencinskem servisu, tudi tam na vhodu za preverjanje PCT-pogoja ni bilo nikogar. Nekaj pred 19. uro so nam s Petrola sporočili, da so zadevo že uredili in bencinski servis v Izoli obratuje normalno. 

Vsem trem so izdali ustne odločbe do odprave nepravilnosti, tržni inšpektorji pa imajo osem dni časa za pisni odpravek ustne odločbe.

"Če nas bodo upoštevali in nepravilnosti odpravili, lahko trgovino odprejo praktično takoj," je še dejala Gašperlinova in povedala, da bodo tržni inšpektorji na terenu tudi jutri, ko bodo ponovno poostreno preverjali spoštovanje PCT-pogoja.   

OMV Novice Inšpektorji zaradi kršenja pogojev PCT zaprli črpalko OMV Preverjanje PCT pogoja Novice Inšpektorji bodo poostreno nadzirali izvajanje pogoja PCT

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin