SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Inšpektorji zaradi kršenja pogojev PCT zaprli črpalko OMV

10

termometer

OMV
Ker se niso držali pogojev PCT, je tržna inšpektorica bencinsko črpalko na Rakeku v sredo zaprla. Foto: STA

Na tržnem inšpektoratu so potrdili, da so v sredo zaradi nespoštovanja pogojev PCT zaprli eno od črpalk OMV, konkretno na Rakeku. Zaprtje v takih primerih velja do preklica oziroma dokler stanja ne popravijo, so nam še pojasnili na inšpektoratu. 

Na nepravilnosti glede spoštovanja pogojev PCT so tržni inšpektorji na bencinskem servisu OMV Rakek opozorili že prejšnji teden. Včeraj je inšpektorica črpalko ponovno obiskala in zaradi nespoštovanja pogojev PCT črpalko na Rakeku zaprla. To sta na današnji vladni novinarski konferenci potrdili Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata in Martina Gašperlin, v.d. glavnega tržnega inšpektorja.

Po naših informacijah naj bi bil omenjeni bencinski servis danes že odprt, z nekoliko spremenjenim delovnim časom od 6. do 18. ure, medtem ko je bil običajen delovnik od 6. do 22. ure. Neuradno zato, ker morajo še zagotoviti osebo, ki bo preverjala PCT na vstopni točki. 

Inšpektorji bodo tudi v prihodnje na različnih lokacijah nenapovedano preverjali spoštovanje pogojev PCT, so še poudarili. "Večkrat opozarjamo, a če to ne zaleže, je nujno ukrepanje," še sporočajo.

Iz družbe OMV so nam sicer po objavi članka poslali naslednje sporočilo:

"Informacija o tem, da je bil bencinski servis OMV Rakek včeraj zaprt ne drži. Omenjeni bencinski servis vseskozi obratuje; trenutno po skrajšanem obratovalnem času (od 06.00 do 18.00). To je posledica poslovne odločitve o organizaciji dela, s katero lahko zagotovimo nemoteno poslovanje upoštevajoč ukrepe, ki so trenutno v veljavi, med katerimi je tudi preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT.

V zadnjem obdobju sicer zaznavamo več inšpektorskega nadzora na bencinskih servisih, kar je glede na trenutne epidemiološke razmere in predpisane ukrepe razumljivo. Pri tem želimo izpostaviti, da smo v OMV Slovenija zavezani k doslednemu spoštovanju veljavnih odlokov in ukrepov, ki so ključni za preprečevanje širjenja okužbe. Temu primerno ves čas soočanja z virusom COVID-19 sprejemamo ukrepe, ki narekujejo vedenje ob obisku bencinskih servisov ter veljajo za goste in zaposlene, s čimer gostom zagotavljamo varen obisk servisa, zaposlenim pa varnost in ohranjanje zdravja na delu."

Izpolnjevanje PCT pogoja v državi zaskrbljujoče

"Zaskrbljujoče so ugotovitve, da posamezniki dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT ne želijo pokazati ali pa izražajo svoje nezadovoljstvo nad tistimi, ki nadzor izvajajo,"  pa sta po včerajšnjem sestanku z osrednjimi inšpekcijskimi službami v skupni izjavi opozorila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in minister za javno upravo Boštjan Koritnik. 

"S poostrenim nadzorom želimo ljudi opomniti, naj se vedejo previdno in preventivno. Sredstva, s katerimi se lahko zaščitimo, so vedno na voljo. Odgovornost, da skrbimo za svoje zdravje in za zdravje bližnjih, pa je na nas samih. Trdno verjameva, da lahko le s skupnimi napori preprečimo morebitna zapiranja," sta še izpostavila in dodala, da si slovenska družba ne more privoščiti vnovičnega strogega omejevanja ali zaustavljanja gospodarskih dejavnosti. 

Boštjan Koritnik Novice Tudi Koritnik poziva inšpektorje k večjemu nadzoru PCT pct Novice Kazni in preverjanje PCT: na zdravstvenem inšpektoratu prejeli toliko prijav Ministrstvo za infrastrukturo infrastruktura Alenka Bratušek Novice Inšpektorat v poostren nadzor nad pogojem PCT Zdravko Počivalšek Novice Počivalšek naročil strožji nadzor preverjanja pogoja PCT v lokalih

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin