Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 10. 2021,
16.44

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

14

Natisni članek

PCT Koronavirus Zdravko Počivalšek

Četrtek, 28. 10. 2021, 16.44

2 leti, 6 mesecev

Tudi Koritnik poziva inšpektorje k večjemu nadzoru PCT

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

14

Boštjan Koritnik | Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je včeraj sklical inšpekcijske službe in naročil strožji nadzor lokalov. "Če bo treba, bomo lokale, ki nadzora ne izvajajo, v skladu z zakonodajo tudi zaprli," je dejal. | Foto STA

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je včeraj sklical inšpekcijske službe in naročil strožji nadzor lokalov. "Če bo treba, bomo lokale, ki nadzora ne izvajajo, v skladu z zakonodajo tudi zaprli," je dejal.

Foto: STA

Minister za javno upravo in predsednik inšpekcijskega sveta Boštjan Koritnik je danes inšpekcijske organe še posebej med prihajajočimi prazniki pozval k skrajni okrepitvi nadzora nad izpolnjevanjem pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT). K spoštovanju pogoja PCT pa je javnost pozval gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

"Glede na trenutne epidemiološke razmere smo znova izpostavljeni tveganju zapiranja države in družbenega življenja," je ob objavi dopisa inšpekcijskim organom na Twitterju zapisal Koritnik.

Počivalšek: "Ne moremo si privoščiti novega zaprtja družbe. Spoštujte PCT."

"Slovenska družba si ne more privoščiti novičinega strogega omejevanja ali zaustavljanja gospodarskih dejavnosti," so danes sporočili z gospodarskega ministrstva, ki ga vodi Zdravko Počivalšek. Na ministrstvu so tudi zapisali, da "moramo storiti vse, kar je v naši moči, da se v prihodnjih dneh izognemo novemu omejevanju dejavnosti in zapiranju družbe. To lahko dosežemo le z doslednim upoštevanjem pogoja PCT in drugih samozaščitnih ravnanj". Zato pozivajo vsa podjetja, njihove zaposlene in vse potrošnike, da pogoj PCT izpolnjujejo, dejavno upoštevajo in preverjajo v svojih delovnih okoljih, pri svojih poslovnih partnerjih ter uporabnikih njihovih storitev in blaga.

Včeraj pozitiven vsak tretji test

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so v sredo v Sloveniji potrdili 2.631 novih okužb s koronavirusom. Opravili so 7.315 testov, pozitivnih jih je bilo 36 odstotkov.

V državi je trenutno 23.748 okuženih. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb znaša 2.067 (dan pred tem 1.810). V zadnjih 14 dneh so potrdili 1.125 okužb na sto tisoč prebivalcev (dan pred tem 959), še kažejo podatki NIJZ.

covid
Novice Nove številke: toliko jih je bilo potrjenih v sredo
Zdravko Počivalšek
Novice Počivalšek naročil strožji nadzor preverjanja pogoja PCT v lokalih
pct
Novice Kazni in preverjanje PCT: na zdravstvenem inšpektoratu prejeli toliko prijav
Ne spreglejte