SiolNET. Novice Slovenija
3,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nesebična pomoč iz vse Slovenije: po požaru že gradijo hlev #video

3,70

termometer

Pred natanko tremi tedni se je družini Škorjak sesul svet. Zaradi samovžiga krme je sedemčlanska družina ostala brez hleva za krave, katerih mleko pomeni edini prihodek družine. Takoj po požaru so družini na pomoč priskočili sosedje in znanci, ki so jim pomagali počistiti vse razdejanje. Spodbudne misli in denarna pomoč pa so v dneh po požaru prihajale iz vse Slovenije. Tako so na Rdečem Križu v Šmarju pri Jelšah za družino zbrali že dobrih 11 tisoč evrov.

Obnova hleva je že v polnem teku. Z zbranimi sredstvi bodo lahko končno uredili hlev, tako da bo spet služil svojemu namenu.

Po tem, ko je bil po požaru Marjan Škorjak povsem obupan, je bil ob obisku Planeta že malce nasmejan.

Klicu na pomoč se je na pobudo soseda Romana odzvalo veliko kmetov iz vse Slovenije. Podarili so jim svoje seno in bale. Tako je zdaj gospodar Marjan s krmo preskrbljen do prihodnjega leta.

"Takoj po požaru sem začel iskati pomoč, da bi očistili hlev, da bi lahko dali krave molznice čim prej nazaj. Odziv je bil ogromen," je povedal sosed Roman Grobin.

Kmetija Škorjak požar Novice Družina po požaru na kmetiji presenečena nad neverjetnim odzivom #video

Odziv presenetil tudi Škorjakove

Marjan Škorjak Foto: Planet TV Ta je presenetil tudi Škorjakove. "Vse so mi pripeljali. Zdaj skoraj ničesar več ne potrebujem," razlaga Škorjak. Opeka za zidanje je že pripravljena, les za streho še prihaja. Škorjak se izogiba ideji, da bi seno znova shranili v zgornjem delu hleva

"Krmo bomo imeli zunaj. Naredili bomo posebno uto, ki ne bo imela nobene vrednosti," načrtuje.

Pri Škorjakovih pravijo, da je bilo sprva res hudo. A zdaj jim odleže, ko vidijo, da bodo z zbranimi sredstvi lahko končno uredili hlev, tako da bo znova služil svojemu namenu.

Požar Novice Po požaru: 15 let vlagala v kmetijo, ki je ostala le še spomin #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin