SiolNET. Novice Slovenija
1,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zagorel hlev v Šmarju pri Jelšah

Po požaru: 15 let vlagala v kmetijo, ki je ostala le še spomin #foto #video

1,70

termometer

Manj kot dva tedna po požaru gospodarskega objekta v Šmarju pri Jelšah je včeraj v naselju Brecljevo zagorel še en hlev, tokrat na kmetiji v kraju Korpule. V požaru ni bila poškodovana nobena oseba, zgorelo je osem telic, mehanizacija in celotno ostrešje z vso shranjeno krmo.

Včeraj je v popoldanskih urah zagorelo ostrešje hleva v velikosti 60 krat 20 metrov, v katerem so bili živali, stroji in krma, poroča spletni časopis Kozjansko.info.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so policisti in kriminalisti ugotovili, da je začelo goreti na podstrešju, kjer so bile shranjene bale sena. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

"Nisem si mislil da se bo kaj takega pri nas zgodilo," je v solzah za Planet dejal gospodar Marjan Škorjak, ki je uspel rešiti skoraj vse živali, osem telic pa je zgorelo.

V desetih minutah so ognjeni zublji vzeli hlev, ves trud, ki ga je gospodar vložil v kmečko domačijo. Žena Biserka je v tistem času v spodnjem delu hleva skupaj s hčerami molzla krave.

"V požaru je v celoti zgorelo ostrešje objekta in shranjena krma v njem, 8 glav goveje živine ter kmetijski traktor s prikolico za odvzem silaže. Na gospodarskem objektu je ob požaru nastala velika materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša več kot 100 tisoč evrov," so sporočili celjski policisti.

Ognjeni zublji pokončali osem telic

Pri gašenju požara je sodelovalo več gasilskih enot. Na kraj požarišča so se napotili gasilci prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Šmarje pri Jelšah, Kristan Vrh, Zibika, Mestinje, Sveti Štefan, Šentvid pri Grobelnem, Sladka Gora in Pristava pri Mestinju.

Na pomoč so prvi priskočili bližnji sosedje, požar pa je gasilo več kot 100 gasilcev iz osmih društev. Ogenj jim je uspelo ukrotiti v dobrih štirih urah.

Kljub prizadevanju in hitremu ukrepanju gasilcev je v požaru poginilo osem telic, ognjeni zublji pa so popolnoma uničili tudi dva traktorja.

"Par zidov je še ostalo, ki bi se jih dalo uporabii, drugo pa ne vem. Nove opreme si ne morem privoščiti," je dejal Škorjak, ki je skar je skupaj z ženo v kmetijo vlagal zadnjih 15 let. Skupaj z ženo imata pet otrok, ogenj pa jim je vzel glavni vir preživetja. "Rada bi se vsem zahvalila, sorodnikom, sosedom, ki so veliko naredili. Res bi se jim rada zahvalila iz vsega srca," je dejala Biserka Vipotnik.

Ob veliki škodi, ki jo ocenjujejo na sto tisoč evrov, iskreno prosijo za denarno pomoč za obnovo hleva. Sredstva lahko namenite na transakcijski račun Biserke Vipotnik.

TRR: SI56 1967 0501 0897 452
Dragonja Novice Požar v zbirnem centru za embalažo v Dragonji pogašen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin