SiolNET. Novice Slovenija
2,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Začetek počitnic

Naval proti morju, na avtocestah izjemoma tudi tovornjaki. Kako je z gnečami?

2,52

termometer

gneča
Fotografija je simbolična.

Pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški so vozniki malo pred 15. uro na vstop v državo čakali eno uro in pol. Čakalna doba je tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Jelšane.

Prvi konec tedna po začetku počitnic je na avtocestah pričakovati gnečo, saj se mnogo družin že odpravi na počitnice. Ta konec tedna pa so na avtocestah izjemoma tudi tovornjaki.

Odprtje proge Novice Luka Koper: Zamujeno bomo nadoknadili v nekaj dneh

 

Na avtocestah izjemoma tudi tovornjaki

Zaradi torkovega iztirjenja vlaka, ko je v predoru pri Hrastovljah iztirilo šest vagonov tovornega vlaka s kerozinom, je bila zaprta proga med Divačo in Koprom. Slovenske železnice so sprva napovedovale, da bo odprta danes ob 9. uri, na koncu jim je progo uspelo odpreti malo pred 13. uro. Več tukaj.

Ker zaprta proga hromi dobave do Luke Koper, je ministrstvo za infrastrukturo izdalo dovoljenje za prevoze tovornim vozilom, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, za danes in jutri (praviloma ta vozila ob koncih tedna stojijo). Promet bo izjemoma dovoljen za tovorna vozila, namenjena proti Luki Koper in iz nje.

Razmere na cestah

Cesta med Logatcem in Idrijo je med Kalcami in Hotedršico zaprta zaradi prometne nesreče. Obvoz je za osebna vozila mogoč po lokalnih cestah. Zastoji nastajajo na dolenjski avtocesti med obema priključkoma za Grosuplje proti Ljubljani, kolona vozil je dolga 2,7 kilometra.

O zastojih poročajo tudi s podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, kjer je kolona vozil dolga 1,5 kilometra. Dolg zastoj tovornih vozil v dolžini 1,5 kilometra je pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Stanje na mejnih prehodih

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin