Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 11. 2021,
10.25

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

22

Natisni članek

zdravstveni dom COVID-19 poživitveni odmerek cepljenje

Četrtek, 4. 11. 2021, 10.25

2 leti, 5 mesecev

Naval na cepljenje, a ponekod večina terminov že zasedena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

22

Cepljenje in testiranje | Cepilni centri zaradi velikega zanimanja za cepljenje krepijo ekipe in omogočajo dodatne termine. A prej preverite, kje se lahko cepite.  | Foto Ana Kovač

Cepilni centri zaradi velikega zanimanja za cepljenje krepijo ekipe in omogočajo dodatne termine. A prej preverite, kje se lahko cepite.

Foto: Ana Kovač

Zaradi velikega zanimanja za cepljenje so v cepilnih centrih po Sloveniji omogočili dodatne termine za cepljenje, ki ga bodo organizirali tudi med vikendom. Največ zanimanja je predvsem za cepljenje s poživitvenim odmerkom, ki ga lahko cepljeni z vektorskimi cepivi prejmejo po preteku vsaj dveh mesecev od zadnjega odmerka. A na proste termine se je treba naročiti, ti pa so ponekod že povsem zasedeni. 

Po včerajšnjem izrednem zanimanju za cepljenje v Zdravstvenem domu Ljubljana na Metelkovi v Ljubljani, kjer se je vila dolga vrsta čakajočih, so okrepili cepilne ekipe, omogočili dodatne termine, cepili pa bodo tudi med vikendom. 

"Da se čim bolj približamo potrebam naših uporabnikov, omogočamo tudi naročanje na cepljenje neposredno na proste termine," so sporočili iz zdravstvenega doma Ljubljana. A z le eno izjemo, so bili razpoložljivi termini polno zasedeni vključno z nedeljo.

Prostih terminov v ZD Ljubljana praktično ni.  | Foto: ZD Ljubljana Prostih terminov v ZD Ljubljana praktično ni. Foto: ZD Ljubljana

Celoten seznam v cepilnem centru ZD Ljubljana lahko preverite TUKAJ

V zdravstvenem domu Ljubljana so v torek cepili 702 osebi, od tega s prvim odmerkom 154 oseb, s tretjim odmerkom pa 361 oseb. V sredo so do 12. ure cepili 436 oseb, od tega s prvim odmerkom 17 oseb, s tretjim pa 361 oseb, so še sporočili.

Cepljenje in testiranje
Novice Gneča pred cepilnim centrom v Ljubljani #foto

Gneča tudi v  Martiboru, Kranju, Celju in Novem mestu 

Tudi v Zdravstvenem domu Adolfa Drolca Maribor so po poročanju STA v sredo opazili povečan interes za cepljenje, predvsem za cepljenje s poživitvenim odmerkom. Zato so število cepilnih ekip povečali na tri, enako bodo ravnali tudi v prihodnjih dneh, ko pričakujejo povečano zanimanje za cepljenje s poživitvenim odmerkom.

Po besedah pomočnika direktorja Aleksandra Jusa so namreč zanimanje za cepljenje s poživitvenim odmerkom izkazale tudi posamezne poklicne skupine, ki so bile v sklopu nacionalne strategije cepljene z vektorskimi cepivi konec marca oziroma v začetku aprila. Na cepilnem mestu v Mariboru so včeraj s prvim odmerkom cepili 42 posameznikov, s poživitvenim odmerkom pa 283 posameznikov.

cepivo
Novice Poživitveni odmerek za cepljene z vektorskimi cepivi že po dveh mesecih
Koronavirus. Cepljenje. Covid-19. PCT.
Novice Stroka opozarja: Čaka nas kolaps. Epidemija na Hrvaškem je ušla izpod nadzora.

V Kranju na poživitveni odmerek vabijo že več tednov 

V cepilnem centru Zdravstvenega doma v Kranju so posamezniki na cepljenje v sredo čakali v več deset metrov dolgi vrsti, a je cepljenje po podatkih zdravstvenega doma teklo tekoče. Do 16. ure so tako proti covidu-19 cepili približno 440 posameznikov, od tega 330 s poživitvenim odmerkom.

V Kranju že nekaj tednov na poživitvene odmerke povabijo vse, ki so v cepilnem centru prejeli drugi odmerek cepiva. Sprva so vabili starejše od 65 let, dve tretjini sta se na vabilo odzvali. Starejše osebe, ki so že bile povabljene in se niso odzvale ali pa še niso prejele povabila in želijo prejeti poživitveni odmerek, vabijo na odprto cepljenje, ki poteka ob sredah med 11. in 17. uro, so sporočili.

Povečan obisk v prihodnjih dneh pričakujejo še v cepilnih centrih v Celju in Novem mestu. Po besedah koordinatorice cepljenja v Zdravstvenem domu Celje Doroteje Štruc, bodo v četrtek na cepilnem centru cepili s cepivom Pfizer, za kar že beležijo višje število naročenih na cepljenje s poživitvenim odmerkom. Opažajo tudi povečano zanimanje za cepljenje proti gripi. Kot je zatrdila Štruceva, so na povečan obseg cepljenja pripravljeni, omogočili bodo dodatne termine, na zalogi pa imajo tudi zadostne količine cepiva.

Tudi direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto Alenka Simonič je za STA zatrdila, da za zdaj cepljenje poteka gladko, če se bo povpraševanje povečalo, pa bodo aktivirali dodatne cepilne ekipe in omogočili dodatne termine. Kot je še dodala, upa, da bodo povečan obseg cepljenja beležili tudi v prihodnjih dneh.

Po podatkih NIJZ je bilo do torka s poživitvenim odmerkom cepljenih 51.530 ljudi.

Koronavirus. Cepljenje. Covid-19. PCT.
Novice Novi koronavirus: baltske države najslabše, sledi jim Slovenija
New York
Novice Zaradi zavračanja cepljenja so na neplačan dopust poslali 9.000 delavcev
Sašo Rebolj
Mnenja Zdravnik Sašo Rebolj: Po tihem upam, da bo skokovit porast okužb ljudi spodbudil k cepljenju #intervju
Ne spreglejte