SiolNET. Novice Slovenija
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorniki za direktorja Uradnega lista imenovali Denisa Stroliga

0,16

termometer

Irena Prijović
Uradni list je novega direktorja dobil po odmevni aferi, ko naj bi generalni sekretar LMŠ Brane Kralj politično pritiskal na prvo nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović (na fotografiji), da bi ta za direktorja podjetja imenovala nekdanjega evropskega poslanca Igorja Šoltesa. Foto: STA

Nadzorni svet Uradnega lista Republike Slovenije je na današnji dopisni seji za direktorja družbe imenoval Denisa Stroliga, so objavili na spletni strani družbe. Pravnik s 26-letnimi izkušnjami na področju vodenja družb, različnih poslovnih področij in timov bo štiriletni mandat nastopil 1. oktobra. Stroliga so izbrali izmed osmih kandidatov, ki so ustrezali razpisnim pogojem.

Po navedbah nadzornega sveta družbe ima Denis Stroligo izkušnje na področju strateških načrtovanj, poslovnih pogajanj, organizacij, reorganizacij ter optimizacij delovnih procesov, pa tudi na področjih korporativnega upravljanja in oblikovanja ustreznih politik poslovanja.

Marjan Šarec Novice Šarec: Kralj ne bo več generalni sekretar, ravnal je zelo naivno #video

Šoltes umaknil kandidaturo, Kralj po aferi odstopil

Do junija letos je bil Stroligo član uprave SID - Prve kreditne zavarovalnice. Pred tem je kot predsednik uprave vodil Merkur zavarovalnico, bil član nadzornega sveta družbe Merkur Osiguranje BiH, član nadzornega sveta družbe Moja naložba, član sveta Slovenskega zavarovalnega združenja. Delal je tudi v Zavarovalnici Triglav, bil član uprave zavarovalnice Concordia, Pokojninska zavarovalnica, poslovno pot pa je začel na Upravi za notranje zadeve Ljubljana.

Uradni list je novega direktorja dobil po odmevni aferi, ko naj bi generalni sekretar LMŠ Brane Kralj politično pritiskal na prvo nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović, da bi ta za direktorja podjetja imenovala nekdanjega evropskega poslanca Igorja Šoltesa. Dogodek so pod drobnogled med drugim vzeli Slovenski državni holding, Komisija za preprečevanje korupcije in policija. Šoltes je kandidaturo za delovno mesto umaknil, češ da "ne želi sodelovati v političnih igrah", Kralj pa ne bo več generalni sekretar LMŠ.

Brane Kralj, Marjan Šarec Novice Afera Kralj: se spomnite Petka, Dimičeve in ostalih? Vse že videno, toda ... #analiza

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin