SiolNET. Novice Slovenija
3,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Igor Šoltes ima novo funkcijo v SD

3,04

termometer

Igor šoltes |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Predsedstvo SD je z današnjim dnem imenovalo Igorja Šoltesa na položaj predsednika strokovnega sveta SD za pravosodje, so sporočili iz Socialnih demokratov, ki jih vodi Tanja Fajon.

Socialni demokrati so pred kratkim sporočili, da se bo na njihovi kandidatni listi v Ljubljani pojavilo tudi novo ime, in sicer gre za Igorja Šoltesa. Danes so sporočili, da je predsedstvo stranke Šoltesa imenovalo na položaj predsednika strokovnega sveta SD za pravosodje.

S predsednico stranke Tanjo Fajon sta danes spregovorila o spremembi kazenskega zakonika.

Dejaven v treh strankah, SD je njegova četrta 

Šoltes je leta 2004 postal predsednik računskega sodišča. Njegova prva stranka je bila ZSMS – LDS. Kasneje je bil izvoljen za evropskega poslanca, in sicer na listi njegove lastne stranke Verjamem. Stanka Verjamem je nato propadla, sam pa se je pridružil stranki DeSUS, ko je ponovno kandidiral za evropskega poslanca. Neuspešno. 

Leta 2019 se je Šoltes sicer potegoval za položaj direktorja uradnega lista. Predsednica nadzornega sveta uradnega lista Irena Prijović je takrat prijavila pritiske generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja. Takrat je povedala, da jo je Kralj poklical in dejal, da država pričakuje njegovo imenovanje. Kralj je pritiske zanikal, trdil je, da je želel povedati le, da je Šoltes dober kandidat.

Brane Kralj Novice Generalni sekretar LMŠ naj bi pritiskal na nadzornico, Šarec pričakuje pojasnila Marjan Šarec Novice Šarec: Kralj ne bo več generalni sekretar, ravnal je zelo naivno #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin