SiolNET. Novice Slovenija
3,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzor na RTV: kader Levice poslal inšpekcijo svojemu nekdanjemu delodajalcu

3,00

termometer

RTVS | Na vprašanje, kdo je odredil nadzor na RTV Slovenija, nam na inšpektoratu za delo niso odgovorili. | Foto: STA
Na vprašanje, kdo je odredil nadzor na RTV Slovenija, nam na inšpektoratu za delo niso odgovorili. Foto: STA

Inšpektorat za delo, ki ga vodi vršilec dolžnosti Luka Lukić, je v preteklem tednu na podlagi prijave Sindikata novinarjev Slovenije zaradi domnevne kršitve pravice do stavke izvedel nadzor na RTV Slovenija. Pri tem je zanimivo dejstvo, da je Lukić, ki je položaj sredi septembra prevzel na predlog ministra za delo Luke Mesca (Levica), nekdanji novinar RTV Slovenija in predsednik Sindikata novinarjev Slovenije.

s Novice Na shodu stavkajočih novinarjev RTV Slovenija tudi Milan Kučan #video

"Inšpektorat RS za delo je opravil nadzor po uradni dolžnosti. Dodatno pojasnjujemo, da Zakon o inšpekciji dela v 14. členu določa prednostno obravnavo prijav, iz katerih med drugim nedvoumno izhaja verjetnost, da gre za kršitev pravic večjega števila delavcev," so nam pojasnili na inšpektoratu.

Na vprašanje, ali je Lukić zaradi svoje nekdanje zaposlitve na RTV in vodenja sindikata v konfliktu interesov, pa so odgovorili: "Nadzor Inšpektorata RS za delo pri subjektu RTV SLO še poteka, tako vam več informacij za zdaj še ne moremo posredovati. Glede 'konflikta interesov', ki ga omenjate, pa pojasnjujemo, da vršilec dolžnosti glavnega inšpektorja inšpekcijskih nadzorov ne izvaja, prav tako ne vpliva na njihov potek."

Na vprašanje, kdo je odredil nadzor na RTV Slovenija, nam niso odgovorili.

Luka Mesec Novice Novi glavni inšpektor za delo po neuradnih informacijah Luka Lukić

"Potrdimo lahko le, da je v torek, 27. 9. 2022, in v sredo, 28. 9. 2022, na RTV Slovenija potekal nadzor inšpektorata za delo. Inšpektorje je zanimalo predvsem, kako je bil na stavkovni dan zagotovljen delovni proces, torej v času, ko je del zaposlenih stavkal, drugi del pa ne. O morebitnih ugotovitvah inšpektorata ne moremo špekulirati. Prav tako RTV Slovenija ni pristojna za ugotavljanje morebitnih konfliktov interesov, to je v pristojnosti drugih organov," pa so nam sporočili z RTV Slovenija.

RTV Slovenija Novice Koalicija opustila idejo o odpoklicu programskih svetnikov RTVS Robert Golob Novice Premier Golob odgovoril direktorju RTVS, ki zahteva dvig prispevka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin