SiolNET. Novice Slovenija
0,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na zatožno klop sedli obtoženi za brutalni umor Slavka Knaflja #video

0,17

termometer

Na ljubljanskem sodišču so na zatožno klop znova sedli obtoženi za brutalni umor gozdnega puščavnika v bližini Grosupljega, 77-letnega Slavka Knaflja. Od četverice kočevskih Romov so na sodišče prišli le trije. Četrti je zaradi možganske krvavitve že dva tedna v bolnišnici. Četverici mladih kočevskih Romov, starih med 21 in 25 let, grozi najmanj 15 let zapora.

V sodno dvorano sta najprej vstopila brata, 22-letni Marjan in leto mlajši Mihael Grm. Za njima še njun 24-letni bratranec Marko Belcl. Četrto mesto v sodni dvorani, rezervirano za Marjana Brajdiča, je ostalo prazno. Zaradi možganske krvavitve je obtoženi že dva tedna v bolnišnici. 

Četverico obtožnica bremeni najhujšega možnega kaznivega dejanja, brutalnega umora iz koristoljubnosti. Pred natanko letom dni so policiste poklicali iz Velikih Duplic, zaselka v bližini Grosupljega. V gozdu, niti kilometer od prvih hiš, so namreč našli komaj še živega Slavka Knaflja. 

Sedeminsedemdesetletnik je nemočno ležal pred svojo skromno barako, ki mu je zadnjih 13 let pomenila dom. Preiskava je pokazala, da je bil najprej grozovito pretepen, nato pa so ga zvezanega pustili umirati na tleh pred domom. 

Knafelj Slavko Novice Znanih več podrobnosti o umoru 77-letnika, ki je živel v gozdu #video

Med današnjim pričanjem kriminalistov, ki so bili vpleteni v preiskavo umora, je na sodišču v javnost prišla informacija, da je bil eden od morilcev tik pred dejanjem v policijskih rokah. Na lanski usodni 18. marec sta kočevska policista na zaslišanje na policijsko postajo Moste, v Ljubljano, pripeljala Marjana Grma. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin