Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2020,
22.06

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

32

Natisni članek

Policija Ljubljana Nova Gorica protivladni protesti protesti protest

Petek, 11. 9. 2020, 22.06

3 leta, 7 mesecev

Na Trgu republike tokrat okoli tri tisoč protestnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

32

protest | Po Slovenski cesti in okoliških ulicah so se s kolesi in peš odpravili do Trga republike, kjer se je po ocenah Policije zbralo okoli tri tisoč protestnikov. | Foto STA

Po Slovenski cesti in okoliških ulicah so se s kolesi in peš odpravili do Trga republike, kjer se je po ocenah Policije zbralo okoli tri tisoč protestnikov.

Foto: STA

Na že 21. zaporednem petkovem protestu v središču Ljubljane so se protestniki začeli okoli 19. ure zbirati na Prešernovem trgu. Po Slovenski cesti in okoliških ulicah so se s kolesi in peš odpravili do Trga republike, kjer se je po ocenah policistov zbralo okoli tri tisoč protestnikov. Kot so še sporočili, je dogodek v Ljubljani potekal mirno in se zaključil ob 20.30. Za razliko od ljubljanskega protestnega shoda pa novogoriški ni minil mirno, saj naj bi na njem prišlo do incidenta.

Policisti so zaradi zagotovitve varnosti za promet zaprli več ulic v okolici. Pri varovanju neprijavljenega protesta so ugotovili eno kršitev zakona o javnih zbiranjih.

Glede dogodka policisti še naprej zbirajo obvestila in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo, so še sporočili.

Tokrat so protestniki v središču Ljubljane v znak upora dvignili bakle ter pozvali vse, tako opozicijo kot druge civilnodružbene organizacije in posameznike, naj se aktivirajo, poroča STA.

Protest Ljubljana
Novice Na petkovem protestnem shodu v Ljubljani okrog 4.000 udeležencev

Na protestih v Novi Gorici prišlo do incidenta

Protestne akcije so znova potekale tudi drugod po Sloveniji, med drugim v Velenju, Mariboru, Celju in tudi v Novi Gorici, kjer pa je prišlo do incidenta.

Kot je za STA povedal eden od protestnikov Vili Brus, je v skupino kolesarjev, ki so se vračali proti železniški postaji, iz bližnjega lokala najprej priletela plastenka z vodo. Ko je eden od protestnikov želel fotografirati skupino gostov iz lokala, iz katere je plastenka priletela, so mu na tla zbili telefon. Ko ga je Brus želel pobrati, pa je sam dobil močan udarec v vrat.

Skupina se je nato umaknila na pločnik in poklicala policijo. "Medtem ko smo čakali, pa je vame priletela steklenica od piva. Dobro, da sem imel čelado na glavi," je pojasnil Brus, ki se je z bolečinami nato odpravil tudi na urgenco, poroča STA.

Napad so obsodili tudi protestniki v Ljubljani in sporočili, da se ne bodo pustili ustrahovati, še piše STA.

Protest Ljubljana
Novice Na sinočnjem protestu v Ljubljani 4000 ljudi, v ospredju okoljski problemi
Mauritius
Novice Na Mauritiusu tisoči na protestih po izlitju nafte
Belorusija
Novice Na protestih v Belorusiji aretirali več sto ljudi
Protest v Sofiji
Novice Na protestih v Bolgariji številni ranjeni in aretirani #foto
Ne spreglejte