Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 1. 2021,
10.49

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

6

Natisni članek

izlet nadzor policija

Nedelja, 10. 1. 2021, 10.49

3 leta, 3 mesece

Na priljubljenih izletniških točkah tudi danes poostren policijski nadzor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

6

Kranjska Gora | Foto STA

Foto: STA

Po sobotnem navalu obiskovalcev na priljubljene izletniške in pohodniške točke predvsem na Gorenjskem, pa tudi drugod po Sloveniji, policisti tudi danes izvajajo aktivnosti in nadzore glede spoštovanja odlokov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. V soboto so ugotovili več kršitev odlokov.

Lepo vreme je v soboto v naravo zvabilo številne. Na Gorenjskem je bilo po podatkih Policijske uprave (PU) Kranj največ obiskovalcev na območju Gozda s Kriško goro, Ljubelja z Zelenico, v Kranjski Gori, Ratečah, Planici in Tamarju, pa tudi na Krvavcu, v dolini Drage in na Pokljuki.

Skupno so policisti v soboto opravili 2288 kontrol javnih krajev, ob tem so v zvezi s kršitvami odlokov, povezanih z epidemijo, izrekli 324 ukrepov, od tega 256 opozoril.

Zelenci pozimi
Avtomoto Zaradi lepega vremena naval na priljubljene točke, policija pa svari izletnike

Na območju PU Ljubljana je bilo v soboto največ gneče na območju Velike planine, Katarine in Rakitne, kjer so policisti več ur urejali promet. Do gneče je prihajalo predvsem zaradi nepravilnega parkiranja, saj so obiskovalci vozila zaradi trenutnega pomanjkanja parkirišč puščali kar na vozišču. S tem so onemogočili normalen potek prometa in dostop interventnim službam, so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi.

Na območju Velike planine so policisti izdali 20 obvestil o nepravilnem parkiranju, na Rakitni pa štiri. Kršitev zakona o nalezljivih bolezni tam niso ugotovili, saj so se vsi na območju nahajali na podlagi izjeme po odloku, ki dovoljuje gibanje znotraj regije med občinami zaradi izvajanja individualnih športnih aktivnosti, so navedli.

Pestro je bilo tudi na mariborskem koncu

Na območju PU Maribor so v soboto nadzor nad spoštovanjem odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi izvedli na 232 krajih. Prejeli so tri prijave domnevnih kršitev, sami pa zaznali 27 kršitev odloka. V 16 primerih so policisti kršiteljem izrekli opozorilo, v 12 primerih pa uvedli prekrškovni postopek po zakonu o nalezljivih boleznih.

Najbolj množičen je bil obisk Mariborskega in Areškega Pohorja, pred Arehom so nastajale tudi kolone. V večini primerov je šlo za dovoljeno gibanje zaradi izvajanja športnih aktivnosti znotraj regije.

Na Gorenjskem je bilo po podatkih PU Kranj največ obiskovalcev na območju Gozda s Kriško goro, Ljubelja z Zelenico, v Kranjski Gori, Ratečah, Planici in Tamarju, pa tudi na Krvavcu, v dolini Drage in na Pokljuki.

Ne spreglejte